no jak dla mnie teraz fifa zaczęła być skillowa, nie ma już press X to win easymode, przestawienie na nowy system chwilę trwa, a co wy chcieliście wymiatać od day1?
online teraz nabrało kolorków, dzięki precision dribbling i tactical def boisko się otworzyło, bo nawet jak ktoś wsiądzie z pressingiem to łatwo go sobie "strząsnąć"
np. robiąc kółeczka z L1
bramki też padają zupełnie inne, bardzo dużo notuje zza pola karnego, a większość goli strzelają moi pomocnicy, wtf
nie powiem kilka razy już prawie rzucałem padem jak dostałem gola zdupy, ale staram się poprawić moja obronę (dużo jockey i running jockey z L2) , zajebiście zrobili że tackle z X jest pewne ale trudniej trafić, natomiast tackle z O typ się wyciaga i jak nie trafisz to jest karalne, także jak robisz to środkowym obrońca to graj odpowiedzialnie
ofkoz przydaje się wołanie drugiego z R1 ; generalnie teraz się nie biega już za każdym zawodnikiem z piłka cisnąc odbiór tylko odcina sie linie podań bo tak łatwiej odebrać i to jest najwieksza zmiana tej fify
po jakimś czasie łatwo ogarnąć co ludzie grają, zazwyczaj szukają napastnika do klepek, zawsze ustawiam się kims przed napadziorem żeby go ładnie odciąć i jest spokój ; jeśli chodzi o rajdy i slalomy to 90% ścina do środka ze skrzydła bo to dobry schemat, ale to wszystko można zblokowac z jockeyem nawet bez wciskania tackle, walka ciałem styka (chociaż raz mi Ronaldo przeniknął bo powinienem docisnac kilka razy O, pisałem już o wkurwie? to właśnie ta syt.
) ; jak im odetniecie klepki, L1+/\, i bieganie na pałe to są zjedzeni, polecam długie posiadanie piłki bo ludki się frustruja i próbuja biegac z pressingiem po staremu a to się kara banalnie, łatwe kontry z takiego frustru wychodzą
widać też jak ludzie nie radza sobie z nowym systemme, bo pudłują interwencjami strasznie
i można ładne wjazdy robić wystarczy przyhamowac trochę z L1 i pokręcić obrońca, zobaczycie jak się będą gubić ; online jest aktualnie łatwiejsze niż gra z CPU na Pro, także jeśli radzicie sobie z cpu to online tym bardziej
najfajniej gra mi się o dziwo Man City (taki easymode trochę), Realem kompletnie mi nie idzie, PSG też jest super
jeśli coś mi na razie nie pasi to to że matchmaking dobiera mi ciągle te Barcelony i Reale mimo ze gram 4star teamem, podejrzewam że system nie ma z czego dobierać bo same 5star teamy grają
a tryby online są wyczepiste i strasznie ich dużo co jest bardzo bardzo si
jak ktoś chętny na online friendlies to zapraszam :>
PS. co do PESa to nie powiedziałbym że jest bardziej przystępny, bo obrona jest bardzo podobna do tej fifowej