plusy:
- naprawde ladnie jest, nawet na starszych pc gra robi wrazenie.
jest wojna, dym, wybuchy, ziemia sie trzesie, wypasik. do tego dzwiek jest naprawde wyjebany.
- combat fajniusi (no moze z wyjatkiem melee, podrzynanie gardla kolesiowi zajmuje za duzo czasu ;p). jest troche odrzutu, jest ladny plomien wyrzutowy, trzeba sie troche przyzwyczaic ale jest ok.
w czolgu tez nie jest zle, trzeba troche przycelowac z dziala, brac poprawke na odleglosc.
samolotami nie latam bo nie umiem
- w zgranej druzynie znajomkow, z ventem pewnie bedzie super fun. medyk, support, inzynier i mozna szalec.
- mapa z metrem jest ok, rozmiar w sam raz, mozna wskoczyc od razu do walki, postrzelac, pomoc kolegom z teamu, poukrywac sie.
- server browser z przegladarki sprawdza sie. jak desh napisal gra dziala naprawde stabilnie. mozna przelaczac, alt tabowac bez problemow i spowolnien. jedyne co wkurza to, ze nie zauwazylem zeby podawali ilosc zarezerwowanych slotow, co powoduje czasami wkurw jak probujemy sie wbic na 5 serwer z kolei, gdzie jest 28/32 i pokazuje, ze full.
ale ogolnie idea jest si.
minusy (nie chodzi mi o bugi czy zjebane tekstury):
- mapa do conquest mode srednio mi sie podoba. jest po prostu za duza.
piechota jak zwykle ma przejebane, biegniesz, biegniesz dostajesz od snajpera, giniesz. spawnujesz sie na squad mate, ktory siedzi z reguly gdzies w krzakach i kampi. samoloty lataja, tanki jezdza ale jakos sie to rozlazi po calej mapie, i robia sie z tego 'mini gierki'.
- latarki - przegiete i wkurwiajace. pewnie wymaga to przyzwyczajenia sie i praktyki, ale ciezko sie celuje do takiego kolesia.
- jak napisalem - jest ladnie, ale jak dla mnie to po prostu lepiej wygladajacy bf2. i moze dlatego troche mi sie nudzi.
- ludzie graja jak pojebani, gralem na parunastu serwerach i wszedzie glownie rambo style, bo po chuj grac w teamie.
- nie wiem po co medykowi defi, skoro wiekszosc ludzi i tak nie chce rezza (skoro moze o tym decydowac). lepiej zginac, zmienic sprzet i respawnowac sie na kims. moze w retailu jak juz ludzie beda wiedziec czym chca grac troche sie to zmieni.
ogolnie gra sie ok. ale nie wciagnelo mnie jak kiedys bf2 czy nawet bc2.
brak powiewu swiezosci, nowych pomyslow na tryby.
nie wiem czy kupic czy nie. jesli zbierze sie grupa chetnych zeby pograc razem to pewnie tak. bo tak jak pisalem, 1-2 squady i mozna fajnie sie pobawic. ale niestety na randomkow nie ma juz co liczyc. to nie czasy bf2.