Heh też dostałem maile :/ że niby w becie byłem lol
Gokulo napisał(a):
But BioWare is quick to disagree. In defense of its forthcoming MMO, Star Wars: The Old Republic, BioWare's VP Greg Zeschuk thinks that gamers are willing to pay for quality content. "I think there will always be a place for premium content at a premium price and that’s one of the differences." Zeschuk also emphasizes the staying power of the Star Wars franchise, and BioWare's capacity to provide consistently great gameplay. Ray Muzyka, another top BioWare executive, shares Zeschuk's optimism. Muzyka notes that today's players are indulged with so many social games and free-to-play MMOs, it's only paramount for developers to step up and exceed customer expectations. "I think The Old Republic is definitely in that triple-A premium category. That’s the feedback reading from the players and data testing," said Muzyka.
Cytuj:
Silly Bioware. Ciekawe jak beda spiewac gdy beda musieli przejsc na F2P szybciej niz wymienione gry
"Premium Content" lol.
Naprawdę mocno wątpię ,żeby musieli szybko przejść na f2p. AoC i WHO wielkiego faila zaliczyli , bo te gry wyglądały jak wyglądały w momencie release pod kątem contentu i bugów.
Zresztą WHO chyba do tej pory nie wypuścił tyle contentu co miało być w momencie release lol no i pewnie nie wypuści , chyba ,że jakiś inwestor będzie chciał sporą kasę wrzucić w re-release jako freemium czy coś.
Co do f2p / freemium i itp , nie będę się rozwodził za dużo bo to nie temat na to , ale ja tam osobiście żałuje ,że abonamnet jest w defensywie.
Próbowałem i ja nie mogę zdzierżyć grania w f2 / freemium gry , po prostu samo istnienie cash shop-u odrzuca mnie od gry i "zabija" przyjemność grania.
Zresztą podobnie się zaczyna dziać z częścią p2p gier , bo przeginają mocno z wjebywaniem item shopów tam też ,a dla mnie jedną z głównych zalet p2p właśnie jest/było to ,że tym zasranych sklepików nie było.
Zobaczymy dam chyba szanse modelowi b2p , ale raczej nie robię sobie nadziei :/
Swtor imo spokojnie duzy suckes odniesie , no nie na miare WoW ,ale spokojnie imho bedzie sukces. Moze pare miesiecy po release beda musieli troche serwerow wylaczyc / zamienic na trail / test serwery jak Rift ,ale spokojnie kase kosić będą niezłą.
Jeszcze się namyśle nad Swtor ,ale mimo ,że jest to jedna z niewielu nadchodzących w moim ulubionym modelu biznesowym dla mmorpg, to chyba jednak grać nie będę. Po prostu rodzaj gry nie dla mnie , nie tego szukam w mmorpg , no ale jeszcze poczekam aż NDA zejdzie i opinię popremierowe.