http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=62785
Nowy xbox in works.
Nie dziwi mnie to. Jesli wziaść pod uwage jaki kierunek ostatnio obrał Microsoft.
Całkowita unifikcja wszystkich usług, software i urządzeń.
Nowy xbox bedzie działał na Windows 8 albo 9 (zalezy kiedy premiera ;p), Microsoft najprawdopodobniej przeforsuje zunifikowane API zarowno dla konsol jaki i PC i najpewniej skoncza sie czasy eksluzywnych aplikacji dla konsoli i nieudolnych portow, bo kazde urzadzenie będzie wykorzystywać ten sam bazowy soft.
Bebechy to pewnie będzie procesor x86 (albo podobny) z jakąś kosmiczną kartą graficzną.
Moje gdybanie ofc, ale według mnie jest to w >w tej chwili< najbardziej prawdopodobny scenariusz.
OCzywiscie niczego nie mozna byc pewnym, Microsoft ma dosc czesto tendencje do powiewania jak chorągiewka, sam nie bardzo wiedząc czego chce..
Anyway. Myśle, że kolejnego xboxa można się spodziewać w przedziale od 2013 do 2014 roku.
Argument o infrastrukturze sieciowej jest całkowicie nie istotny. Kolejny xbox najpewniej bedzie wykorzystywał już ustabilizowaną sieć obecnego klocka.
Microsoft nie będzie sobie strzelał w kolano w takim momencie (integracja xbox live z windows), zastapując ją kolejną usługą.