Atherius napisał(a):
Fifa tak do 99" była ok, później nie istniało dla mnie nic innego niż pes, słynna 6-ka, w którą dużo osób napiera do dzisiaj. Fifa z roku na rok raczyła nas praktycznie tym samym, poza składami i jakimiś nowymi zagraniami nic się nie zmieniało. Odkąd wydali na konsolę wersję nex-genową sporo się zmieniło, teraz pes stoi w miejscu.
Nie wiem czy grałeś w nową fifkę, ale gierka jest niesamowita i jeszcze lepsza od 11. Super animacje, system kolizji, dynamika i feeling. Niestety tego brakuje nowemu pes.
I nie to, że fanbojuje, bo tak jak piałem więcej przegrałem w serię pes, tym razem wybieram lepszą piłę i jest to drugi rok z rzędu fifcia. ;>
Gralem , kupielm nawet w dzien premiery.
System kolizji jest najwieksza porazka EA Sport w ich historii , co nawet jak poczytasz komentarze fanbojow FIFY , to kazdy to potwierdza.
Tym czym FiFa wygrywa z PESem to :
-licencje (niestety nie dogadali sie z TMobile ekstraklasa)
-wodotyryski - lepsza oprawa graficzna
-bardziej "zywe" stadiony
-fajnie zrobiony system jesli chodzi o ta lige online
I to by bylo na tyle.Zadna z tych rzeczy nie wyplywa na sam gameplay bezposrednio i pod kazdym innym wzgledem PES > FIFA.Ale jak wspominalem , sa gusta i gusciki , o ktorych sie nie powinno dyskutowac, niech kazdy gra w to co mu sie podoba.