Dobra pograłem (dzięki Piaskowy za kluczyk
).
Wrażenia:
Odpalam grę, muzyczka fajna. Klimacik się wkręca.
Wybór postaci standardowo.
Chodzi fajnie i płynnie nawet na moim zabytkowym laptopie.
Początek wydawał mi się nudny fest - spamowanie podstawowego ataku. Jednak po chwili zorientowałem się jak gry z ostatnich lat dla ludzi z ADHD zryły mi jednak czerep.
Gra ma oldschoolowy feel. Rozkręca się po chwili.
Gram wiedźmą, pograłem parę godzinek. Dawno w h&s nie grałem, a im dłużej grałem tym fajniej się grało. Drzewko passiv bardzo rozbudowane, z początku wydaje się, że wszystkie passivy są jakieś prymitywne i zrobione na 'odpierdol się'.
Cały myk polega na tym, że tu nie pojedynczy passiv ma coś zmieniać tylko dzięki rozbudowanem 'drzewku' można robić będzie chyba fajne buildy po zainwestowaniu odp. ilości punktów.
Co fajniejsze trzeba od początku wybierać w którą stronę pójść - wszystkiego mieć nie można i miałem trochę zagwózdke w którą część drzewka pójść.
Animacje wyglądają na żywo lepiej niż na youtubie, możliwośći rozwoju postaci też wygląda na to, że jest sporo.
Gra się fajnie, szczególnie jak dostałem już parę gemów z czarami i po dropiło mi parę itemów - zaczyna się kminienie i min/max
Grafa fajna i wyraźna, choć przydało by się więcej szczegółów tu i ówdzie. Czasem zony wydają się za monotonne. Wstawić tu i tam jakąś animację (jak np. fajny wodospad, który gdzieś widziałem), więcej budyneczków, elementów terenu i będzie git.
Póki co spoko - fajnie spędziłem gdzieś z 3 h
Jutro jak będzie czas pogram więcej.
Jeden minus gra wydaję się póki co zbyt prosta, ale jestem dop na 5 levelu - nie rozkminłem jeszcze co to jest hardcore liga i ogólnie czy są jakieś stopnie trudności,etc - grałem na default wszystko :/