mrynar napisał(a):
DirectC napisał(a):
P.S. kasy jest mało bo Pis przejebał grube miliardy na obniżki w podatkach. Teraz z takim poziomem oszczędności bylibyśmy prawie na zero w bilansie rocznym. powinniśmy jako społeczeństwo sami domagać się obniżki wydatków/kasacji ulg podatkowych.
Nie wiem kto ci takich glupot nagadal. PIS obnizyl podatki, ale zmniejszyl tez deficyt budzetowy:
Oczywiscie rzady PO przypadly na kryzys gospodarczy, ale tez platforma nie zrobila zadnych odwaznych ciec budzetowych, a raczej wprost przeciwnie np. dopuscila to gigantycznego wzrostu wypadkow na administracje.
Mniejsze podatki to wiecej kasy w kieszeniach przedsiebiocow i zwyklych konsumentow, a co za tym idzie wieksze inwestycje i wieksza konsumpcja.
PiS nie obniżył deficytu, zrobił to wzrost gospodarczy, trafili na lata zajebistej koniunktury. Najłatwiej się upierdala te wszystkie zasiłki pogrzebowe/ulgi gówniane jak jest dobrze, a teraz trzeba to uwalić kiedy i tak ludzie mają ciężko...
Ja za czasów pis opuszcalem w gazecie całą politykę, interesowała mnie tylko gospodarka i powiem otwarcie, dla mnie może rządzić kaczor ale za pierwszym razem się nie wykazali gospodarczo. PO bardziej cenie za ich cięcią nie łatwe niż rozdawnictwo pis w czasch koniunktury
Tylko nie bierz mnie za fanboja PO, bo tak nie jest, po prostu staram się obiektywnie na ten cały pierdolnik spojrzeć.
Porównaj ile kasy z unii dostawaliśmy 3 lata temu, ile teraz. MUSIELIŚMY przyjąć tych urzędasów, żeby się do koryta jeszcze bardziej dobrać.