Pogralem troche w MP na PS3 i musze powiedziec, ze jest dobrze. Obawialem sie, ze plansze beda puste ale DICE postaralo sie aby bylo inaczej. Gdziekolwiek sie nie zespawnujesz to znajdujesz sie w epicentrum zadymy
. Plansze sa umiejetnie zmniejszone i objectivy ustawione tak, ze praktycznie nie ma problemow ze znalezieniem wroga. Zupelnie nie odczuwa sie, ze gra tylko 24 graczy. Wiele osob obawialo sie, ze 24 graczy + pojazdy nie bedzie dawalo rady. Jest jednak zupelnie inaczej. Wczoraj przy 2 czolgach + samoloty u przeciwnika byla jeszcze masa piechurow do miazdzenia ...
Graficznie gra prezentuje sie wysmienicie na PS3. Moim zdaniem o wiele lepiej niz LOW na PC. Oczywiscie nie ma startu do najwyzszych ustawien PC ale jak na konsole i przy tej plynnosci jest naprawde swietnie. Wybuchy zarowno pod wzgledem graficznym jak i dzwiekowym to absolutne mistrzostwo. Wybuchajace czolgi i spadajace heli/samoloty to miod dla oczu i uszu. Nie zauwazylem przy tym zadnych zwolnien czy zamul. Wybuchy, strzelanina, dym, odlamki, walace sie sciany i leci bez zajakniecia. Tekstury dzieki HD packowi tez prezentuja sie o niebo lepiej niz w becie ...
Jedyna rzecza jakiej mi brakowalo to ... dobra ekipa do grania. Przez te wszystkie unlocki i bajery ludzie zapominaja o ideii BF. Czesto zdarza sie, ze gracze zupelnie nie realizuja objectivow tylko trzaskaja rzeczy dajace najwiecej punkcikow. Jak na standardy konsolowe to i tak jest niezle. Udalo mi sie zaliczyc nawet kilka fajnych akcji ...
Duzym plusem DF3 na konsole sa serwery dedykowane. Wczoraj pol wieczoru przegralem na jedym serwerze w praktycznie jednym skladzie (akurat trafili sie jacys ogarnieci ludkowie i mozna bylo powalczyc) ...
Moje wrazenia sa glownie z trybu RUSH. Teraz w zamiarze mam potestowac CQ. Pewnie tych 24 graczy to bedzie za malo zeby porzadnie popykac ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma
...
P.S. Gdyby ktos mial jakas fajna ekipke do popykania na PS3 bez spinki dla funu to dajcie info ...
T.