Heh, a mi wlasnie podoba sie to, co niektorym z Was nie: sterowanie (widok TPP
.
Poza tym friends lista przeciez jest, a okienek czatow mozesz miec ile chcesz i jakie chcesz... "przeskakiwanie" mobow moze jest wkurzajace, ale nie wplywa jakos szczegolnie na trudnosci w walce z nimi. Smierc rzeczywiscie jest kosztowna, ale wystarczy zdobyc odpowiedni dobry-tani w naprawie ekwipunek i jedna smierc nie wyjdzie Cie wiecej niz 20-30k. A to przeciez jest 5-10 min farmowania kasy, zawsze tez mozesz sie odkuc na farmujacej grupie R3-R4
.
A co do samego PvP... nie wiem jak to tam u Was na Carnage do konca wyglada, ale domyslam sie, ze jestescie w podobnej sytuacji jak czlonkowie CoS u nas... co drugi gracz na serwerze to CoS, brakuje im spotow z mobami R4 i nudza sie, bo nie maja kogo kilowac. A my?
Jak chcemy PvP to szybka grupka, wjazd na ich teren i _zawsze_ mamy do wyboru kogo chcemy pojechac, czy jakas farmujaca grupke R3-R4, czy moze kampujaca grupke przy commanderze, etc. Zalety niebycia w najwiekszej gildii na serwie
. A co oni nam moga zrobic? Praktycznie NIC
. I to jest fajne :>. Ja w kazdym razie gram i nie zamierzam narazie przestawac, bo chociaz z powodu CoS odchodzi z Treachery coraz wiecej gildii/osob to mi sie nadal podoba
. Poza tym zyje w przeswiadczeniu, ze jak moze dorobia mozliwosc podrozy miedzy serwerami (moj traveller juz na to czeka
) to wszystko sie zmieni i bedzie jeszcze ciekawiej
. Jak dla mnie SB jest najfajniejszym fantasy mmorpgiem od czasu _poczatkow_ UO (97 rok). Moze nie jest najdoskonalszym technicznie, ale nie to jest najwazniejsze. Poza tym na horyzoncie nie widac nic ciekawszego... Darkfall? Zobaczymy jak (kiedy, jesli) wyjdzie... WoW?
A DAoC, chociaz naprawde fajne, ale jednak nie dla mnie (nie to sterowanie, nie ta forma rozgrywki [za bezpiecznie]).