tomugeen napisał(a):
Okej. napisz nam drukowanymi, wg ciebie planeta sobie nie poradzi z wydobyciem gazu lupkowego? A co sie stanie?
Nie chodzi mi tutaj o gaz łupkowy, bo na tym się kompletnie nie znam i mam w dupie ten temat. Bardziej mi chodzi o to o czym pisałem, czyli
że Ziemia powoli zaczyna sobie nie radzić z pewnymi rzeczami, a pisanie o tym w sposób "że sobie znowu poradzi" to czysta głupota moim zdaniem.
Każda ingerencja w przyrodę ma swoje odbicie gdzie indziej i zawsze tak było...
Co do HOME - to, że sponsorami byli Guci, czy inne wiodące marki nie oznacza że film nie jest obiektywny. Pokazując nie wpływające już największe
rzeki świata o których się uczyłem na Geografii w podstawówce, czy też Ganges którego źródło jest po prostu małą rzeczką teraz... to tylko
części tego co Ziemia aktualnie "przeżywa". Nie wspominam o innych rzeczach równie ważnych, a jest ich mnóstwo. A fakt jest faktem, jeżeli Ganges
będzie tak zanikać jak zanika, to do 2050 roku jedno z najbiedniejszych Państw świata i najludniejszych, nie będzie miało dostępu do wody z której żyją.
Nie chcę mi się pisać wszystkich faktów, i podkreślam, nie chodziło mi o gaz łupkowy ale o ogół problemów z jakimi aktualnie zmaga się Ziemia. Obudzimy się którego ranka z rękoma w nocniku.