lordyp napisał(a):
montezuma- jak długo grałeś na ru off?
fakt frost nie jest zbyt fajny, ale on właśnie wyeliminował boty
ogólnie jesli ktoś pisze NCShit>Innova to nie wie co pisze
czy grałeś na offie? frost nie wyeliminował botowania, ci co chcą i wiedza jak to botuja nadal. Wyeliminował dzieciarnie która jedynie co potrafiła to ściągnąć walker i go odpalic.
Obecnie na offe ncsoft takze bot to rzadkość, ncsoft powinien tak postępować od początku, ale tego nie robił, pewne dla krótkoterminowego zysku, co niestety odbiło się po paru latach. Zreszta po co teraz botować, ludzie kiedyś botowali prawie zawsze tylko po to aby wbić max lvl, a obecnie 85 wbić jest b latwo a w god będzie jeszcze łatwiej. imo jak l2 będzie f2p ncsoft energiczniej będzie szukał botow, lepiej mieć gracza żywego który wydaje $ w item shop niż bota który nic nie wydaje. Wystarczy popatrzeć na ceny adena, w ciągu roku cena adeny poszła w gore 4-5 krotnie i to nie dlatego ze gra mniej osób ale dlatego ze boty są banowane b szybko.
Wracając do frost, ten program scanuje ci wszystkie dyski, historie przeglądanych stron www, procesy, loginy/hasła i wysyła raport do inova. Ty ufasz ze inova tego nie wykorzystuje, nikt tego nie ukradnie nim, ja nie. Serwery inova dla europy będą w rosji, ponieważ prawo UE zabrania instalowania tego typu programów. Mimo tego ludzie botuja, używają rangera, fakt ze mnie ludzi, nie każdy ma znajomości aby miedz zranger dla ru off, czyli frost nie spełnił swojego zadania. To samo by osiągnęli przez aktywny nadzór gm w grze ale to generuje koszty.
Ja biorę pod uwagę + i - obu firm i mimo wszystko zostaje z ncsoft. Nawet jeżeli na serwerach będzie więcej botow po wejściu f2p.