Szybciej bedzie napisac co nie wyglada chujowo..
Otoz daja rade: krajobrazy ogolnie (zasieg widzenia, DoF, szczyty gor tonace we mgle i chmurach, itp...) oraz wyglad bron/zbroi/itemow misc w inventory (na postaci np. miecz 2H w widoku FPP to juz rozpackana tekstura itd a jako mniejszy obiekt iw inv wyglada spoko...). Nie raza takze modele mobkow i smokow.
Fajne i na poziomie sa tez efekty atmosferyczne (zorza polarna w nocy!!) czy np. efekt wiatru podnoszacego snieg z ziemi. Efekty spelli tez ujda.
Strasznie slabo natomiast wyglada otoczenie, srednio wygladaja drzewa liscie i wogole flora. Raza totalnie "2D" (nie widze ani grama paralax czy tam bump mappingu), rozpackane pikselami tekstury.
Niektore rzeczy to juz wogole przyprawiaja o smiech np. schody zasypane do polowy sniegiem to tylko dwuwymiarowy pasek innego koloru udajacy kamien, snieg na kamieniach w jaskini to przebrzydkie biale plamy wygladajace jak zrobione w paincie w dodatku z widocznie zabkowanymi krawedziami. To samo cienie - zabek na zabku - sa poprostu brzydkie.
Co tam jeszcze mnie az odrzucilo..... aha.... np. efekt "spalenia" sniegu po potraktowaniu go magia ognia... to trzeba zobaczyc... : ) po prostu pojawiaja sie okragle plamy wygladajace jak przypalone pizze.
Ogholnie wiekszosc tekstur jest TRAGICZNEJ jakosci i sumie porownanie z RAGE jest dobre. Niektore miejsca sa ladne a niektore serio wygladaja mi na brzydsze od Obliviona.
Aha... czytalem jakies tam przechwalki o kumulujacym sie z opadow sniegu itp... WTF... nic takiego nie zauwazylem.. chyba nawet postac nie zostawia sladow na sniegu.
Podsumowujac jako ze gram glownie na PC dzis w Skyrim widzialem wiecej duzych, oblesnych kwadratowych piskeli niz w grach na PC przez ostatnie 2 lata...
a jesli gra bedzie tak wygladac na PC to Bethesda zostanie zrowanana z ziemia.
Tak wiec mam nadzieje ze to wina technikalii konsol.
PS. Najlepsze jest to ze to wogole nie przeszkadza i gra sie zajebiscie.
Na tyle mi sie podoba ze moglbym nawet przejsc ta gra na tym Xie.... choc z bolem nie powiem bo chwilami to az plakac sie chce jak to biednie wyglada.