Bodziu napisał(a):
No i maly tips dla 2H-derow najlepszy enchant imho to absorb stamina (a jak sie ma max enchan i perk e. efect to dodatkowo absorb health). Ah i warto dodac podczas progresu z lvlkiem do 200 staminy naprawde przy takiej ilosci to juz mozna kilka mobow na raz lac z PA w miedzyczasie :)
MAM DOMEK! I gromadze tam matsy, bo nie chce mi sie enchantow/smithingu/alchemii robic - tak jak mendol dziwie sie ze trzeba az tyle craftu robic, myslalem, ze max jedna szkole bedzie sie skillowac.
Mam sporo staminy na 13lvl, jakies 175 z buffem, 180hp z enchantem i 130many (zeby dual castowac oakflesh styka).
Nie wiedzialem ktorego 2-handera wybrac, ale stanelo na Axe, bo mam tego z 20 magicka dmg questowego i drugiego of frost. No i walczy mi sie nimi najlepiej.
Kazdy basic mob pada od jednego ataku czy PA, raz mialem problem z 3 magami gdzie dostalem slowy, 2 padlo a trzeci byl twardy, lykal poty i smazyl mnie blyskawica przez 5 moich hitow.
No i jakis Tomb z necromancerem przyzywajacym 3-4 fale zombie. Znikal zanim do niego podbieglem, zablokowalem sie na jakims wiaderku i oblazlo mnie 6 zombie. Łyknalem 3 poty i przypomnialem sobie ze shouta mam ;]
Ogolnie to mam troche problem, bo heavy armor skilluje mi sie jakby chcial a nie mogl. 2hand mam prawie 50. Łuk nawet 30 (a uzywam tylko ze sneaka for fun dla 2x dmg). Natomiast heavy armor ok. 20. Od poczatku gry biegam w full heavy secie.
Chyba problem jest z tym, ze jak siekne toporem to leca drzazgi i praktycznie malo kto ma szanse mi oddac.
Koniec jest taki, ze mam 2 albo 3 nierozdane punkty, bo do smithingu nie moge jeszcze rozdac, 2h i Heavy wszystko co moglem, alternation tez rozdane.
Pozostaje chyba tylko block, ale nie rozumiem jak on dziala z 2H - niby toporkiem tez blokuje, ale w perkach wyzszych juz opisane jest dokladnie ze o shield chodzi.