EloNis napisał(a):
@yabaddi
Caught Red Handed
I recently noticed there was a red stat on my one-handed perk tree when leveling up. The stat was also reduced down from 25 (ish) to 15. Your status will have no problems and praying at altars or sleeping had no effect. According to others online it is a bug that has been mentioned on the official forum and is being looked into. Some people say when you level up your one handed stat is sorts itself out others say they had to revert to a different save of the game (i hope its the former as I have no other save!). * In Dragonsreach, their is a a statue with a stone on which you can pray, it can fix the bug (50% chance)
źródło:
http://uk.ign.com/wikis/the-elder-scrol ... d_Glitchesmam nadzieję, że pomogłem.
Dzięki za informację. Niestety, zwykłe próby fixnięcia tego buga zawiodły. Na szczęście jest polecenie konsoli
player.setAV skill xx które przywraca odpowiednią wartość skilla nie ingerując w postęp postaci do następnego poziomu.
Słowo o followersach - z Lydią czasem gra się fajnie ale w większości kichowato - moja postać to typowy skradacz (100 skilla) więc wkurza mnie do białości jak po crit shocie z ukrycia Lydia leci między kolesi, w sam środek obozu/dungeona kiedy ja dalej siedzę w ukryciu i mógłbym dalej po cichu zdejmować przeciwników. Poza tym irytuje mnie strasznie jak ciągle wlatuje pod celownik..
W efekcie traktuję Lydię jako tragarza i zostawiam za każdym razem w jakiejś odległości od nowych miejsc lub przed wejściem do podziemi. Inaczej nie widzę większego sensu w dalszej grze bo z wykutym i ulepszonym pełnym setem zbroi, enchantowanym i ulepszonym toporem i tarczą Lydia jest właściwie nie do ubicia (dałem enchanty m.in. do Magic resistance). Nie wiem, może to był błąd ale tak mi się spodobało kowalstwo i enchanting, że narobiłem całą masę tego śmiecia no i Lydii się dostało
Ps. Swoją drogą genialny jest ten perk z Conjuring na automatyczne rzucanie Soul Trap przez przyzywane bronie (zwłaszcza łuk).