sula napisał(a):
Jakbym miał jeszcze płacić albo grać w mmorpg gdzie ja gram a ktoś za 20$ kupuje w item shopie coś na co ja poświęciłem kilka godzin albo i więcej gry - to ja pierdole taki biznes. Z prostego powodu - najbardziej praktyczne byłboy żebym też kupił bo więcej zarobie w RL w ten czas, tylko jak moja gra ma polegać na tym, że kupuje swojemu avatarowi rzeczy w grze, żeby być uber(a ma to dla mnie taki sens jak płacenie komuś z kim gram w kosza, żebym miał fory 10 punktowe - jakaś bzdura) to imho wole wziąść tą kasę i pójść się najebać ze znajomymi albo sobie książke kupić czy cokolwiek.
Widzisz, wszystko kwestią punktu widzenia/siedzenia jest tak naprawdę.
Komuś kto lubi pvp, ale nie ma tyle czasu żeby wyfarmić sprzęt który da mu chociaż cień szansy (nie mówimy o topowym sprzęcie) może się wydawać że sprawiedliwie było by gdyby mógł zapłacić więcej i po prostu dostać ten sprzęt, w końcu czas to pieniądz, wiec on tak jakby kupuje ten czas za swoje pieniądze.
Nie twierdze że popieram takie rozumowanie, ale je rozumiem.
Dlatego mi osobiście nie przeszkadzał by taki sklep gdzie powiedzmy jest "entry level" sprzęt do kupienia, czyli np odwołując się do WoW'a powiedzmy że były by to itemki 2 sezony do tyłu czy coś. Nie odbieram tego w ten sposób że skoro można coś kupić, to po co marnuje swój czas, bo sam etap zdobywania tego sprzętu też dostarcza mi rozrywki.
W sumie z twoim podejściem to właśnie doskonale nadajesz się na klienta RMAH (bez obrazy) skoro większy fun daje ci posiadanie itemów niż ich zdobywanie