ja miałem wyrweny na 1 crystal homming więc łaziłem tą drogą ale chyba podobnie czasowo wychodzi z firelink
a ten priscilla dagger sux
ma ładny bleeding effect ale już critical tylko 100 więc średnio nadaje się do backstabowania
bandits knife jest IMO sensowniejszym wyborem - low stat req, najwyższy critical (w NG+ tym daggerem na max zrobionym zdejmuje się te darki na 1 raz a "pomyłka" przy próbie BS kosztuje Cię minimalną ilośc staminy więc cigle jej masz sporo na parowanie)
pod PvP do parowania raczej iron round shield będzie najlepszy bo
odbija nawet ciężkie bronie, których żadna inna tarcza czy dagger nie da rady sparować a jeśli masz słabe połączenie i laguje w walce, to ciągle możesz jej używać jak normalnej tarczy ze 100% fizycznego resista
I można ją zrobić tylko na +14 bo upgrade na +15 nie podnosi już stability (oszczędza się titanite slaba)
EDIT/FYI:
takie małe info o kuszach - jakby ktoś sobie planował jakąś zrobić
po patchu nie można już żadnej (avelyn, hxbow) kuszy zrobić na chaos
a dmg lighting avelyna zostało zmniejszone
w tej chwili:
Lighting avelyn+5 ma 140/133 dmg
Fire avelyn+10 ma 153/153 dmg
Pod PvP, zakładając że przeciwnik będzie miał podobne resisty na fire/lighting, lighting avelyn z lighting boltami (700 soulsow/szt) będzie miał ciągle lepszy dmg niż fire avelyn z heavy boltami (100 souls/szt) lub lighting boltami (nie ma prawdopodobnie sensu tych używać przy fire bo resist pochłonie prawie w całości lighting dmg).
Testnąłem oba w PvP i dalej oba przerywają castowanie czarów/picie potów jeśli przeciwnik był w szmatach. Gościa w dobrym pancerzu (black iron) miałem tylko raz i jemu raz nie przerwało a raz przerwało (ale prawdopodobnie trafienie boltami wydrainowało mu resztki staminy i dlatego zaliczył interrupta - rolował ze 3x przed próbą castu).
Anyway.. nie widziałem tego efektu "stuna" jaki dawał lighting avelyn przed patchem więc to też zmniejszyli albo skasowali.