Tor-Bled-Nam napisał(a):
No to ja chetnie wezme. Jak mozna przekazac ingame item?
Wlasnie sie podliczylem i Black Iron set + tarcza z wilka + BKGA wymaga 142 udzwigu, zeby byc na 50% burden. Z havel ringiem i tym drugim co daje +20% wychodzi jakies 42 endu. Sporo, ale bedzie warto mam nadizeje.
musicie się summonowac żeby przekazywać sobie itemy więc musicie być w swoim level range
a co do udzwigu to styka mniej - ja mam 34 endu i gram w takiej konfiguracji
można też trochę obniżyć wymagania stosując tower shielda zamiast tarczy z wilka (waga 13 zamiast 16, na +14 ma o 4 niższą stability a na +15 tylko 2)
Z black iron seta uzywam chesta + legsów a 2 pozostałe części mam zestawione ze szmat z high poison resist (tatered gloves +9 rewelacyjnie upgraduje poison resista). W czystym black iron dostajesz jednego dung pie i jesteś toxic a tak nie dość że masz na to odpowiednio wysoki resist to jeszcze sam możesz tego używać na przeciwniku który gra "w metalowych" armorach
co do farmowania twinkling titanite to najlepiej to się robi mając zrobionego bosa w crystal caves
w jego jaskini masz ognisko a zaraz za nią jest 6 mobów dropujących to
jedno oczyszczenie ich (3 min) daje średnio 3 szt a to równowartość 24k souli => nie zrobi się tyle w pierwszej grze tak szybko