Brodaty napisał(a):
I to jest właśnie przykre, że niestety konkurencja nie potrafi zrobić telefonu/tablet, który byłby tak dobry jak Apple.
Tj. nie dostawał czkawki przy przełączaniu aplikacji, wczytywaniu ekranu etc. Nawet w najnowszym tablecie Samsunga ponoć występuje takie coś.
Swoją drogą faktycznie kiedyś miałem problem z telefonem Samsung i też nikt nie chciał pomóc. No to zmieniłem na iPhone, to jak się pojawił problem no to wyszły kwiatki z supportem lol.
Ale problem minął sam z siebie, dziś zamiast Bejrutu albo Portsmouth GPS i mapa google pokazuje mi pozycję <2 metry od faktycznej.
To jest nomen omen kwestia systemu operacyjnego i środowiska programistycznego. Apple narzuce programistom bardzo rejstrykcyjne guidelines które muszą być przestrzegane a i same aplikacje na iOS są poprostu pisane z większą dbałością.
Android to linuks na telefon. Ze wszystkimi jego zaletami i wiadami. Przy czym wad ma więcej, bo na pc linuks x.org działa dobrze..
Microsoft z Windows 8 ma sporą szanse wprowadzić podobny poziom aplikacji na telefony co Apple.
WinRT jest bardzo szybki, jest odgórnie zaprojektowany do obsługi wielowątkowości. Jeno największa wada nowego API jest to ze nie obsługuje multi-windowed mode. Nie wiem jak oni bez tak podstawowego feature chcą to przepchnąc na desktopach ale zobaczymy czy nie dodadzą..
Takczy inaczej na chwile Microsoft będzie przed Apple, bo zaoferuje developrom wieloplatoforme środowisko. Piszesz appa i możesz go opchnąć na telefon, tablet, PC i prawdopdobnie nowego XBoxa ;p. (i gdzie tam jeszcze Win 8 będzie).
Android może się czuć zagrożony.