Walka na mountach to tylko taka popierdółka imo. Tzn można kogoś doginić i dobić z mounta, czy tam jakiegoś pojedynczego moba ubić nie schodząc z mounta, ale i tak imho 99% combatu będzie na pieszo.
Co mi nie przeszkadza.
W zasadzie w żadnym mmorpg nie widziałem jeszcze walki na mountach, która by była równoprawna wobec walki pieszej i raczej nie sądzę, żebyśmy się szybko doczekali.
W zasadzie trzeba by imho przeprojektować całkiem cały system walki z mmorpg-ów żeby tam dobrą walkę na mountach wprowadzić.
Chyba jedyna gra, a nie jest to mmorpg w której walka na mountach jest zrobiona w miarę dobrze to Mount & Blade czy jak to się tam nazywało. No, ale w wersji multi to po prostu jeden wielki instancjowany deatchmatch z tym, że na miecze, łuki, kopie, etc a nie żadne mmo.
---------------
Narazie tu widzę dwa skrajne podejścia do AA (jak zwykle) albo bashing, że chujnia albo upatrywanie "drugiego nadejścia mesjasza".
Ja tam się nie spodziewam ,że mi ArcheAge zrobi laskę ,wygra w totka i posprząta mieszkanie.
Wystarczy, że nie będzie to kolejna kopia WoW / EQ / Rift, etc
----------------------------------
No i taki z ArcheAge sandbox jak z koziej dupy trąba.
To jest takie nie wiadomo co. Themepark z dużą ilością sandboxowych elementów, albo sandbox w wersji mega light z themearkiem czy jak kto woli używać cool nowego terminu po prostu sandpark
Mimo wszystko bardzo fajnie ,że coś nowego i w końcu wygląda na to ,że będzie można w jakiejś mainstreamowym mmorpg ,robić coś więcej niż tylko napierdalać instancjowane dungeony i battlegroundy / areny w kółko.
Nie mówiąc o tym ,że brak idiotycznych "granic" w stylu murka z kamieni ,którego nie przeskoczysz i nie pójdziesz dalej bo się zona kończy a to co widać dalej to po prostu grafika tzw. "tła".
Wystarczy, żeby XLGames tej gry nie spierdoliło, nie musi "urywać dupy", wystarczy jak będzie po prostu dobra.