Mnie najbardziej tak jak Ragne wkurwiaja technikalia... nie no kurwa ja sie poytam kto ta gre zrobil? studenci 1go roku? Serio takiej tragedii dawno nie widzialem.
1. Chodze po zonie mam 60 FPS, wlaze do PUSTEGO budynku i mam 20 - no kurwa. Najlepsze jest ze we flocie przy 200 ludziach w srodku mam tez ok 20 lol.
2. Cienie outdoor skladajace sie z pikseli - jakosc jak w innych grach na very low.
3. Drzewa zmieniajace quality "w locie" i totalnie na chama (mega widoczne) plus trawa rysujaca sie 10 metrow nookolo postaci. Mobki zreszta ta samo - pojawiaja sie na naszych oczach. KOmicznie towyglada podczas np latania speederem czy taxowka.
4. Abiltity lag. Zajebiscie to widac przy wsiadaniu na mounta... ruszcie postacia ZARAZ po POJAWIENIU sie mounta ale juz jak postac na nim siedzi - niby juz jestescie na mouncie ale serwer nie ogarnia jeszcze i zawsze jest dismount mimo ze cast bar juz zniknal etc.... PORAZKA.
5. Mimo AAX8 to trawa czy liscie i tak jebia po oczach flickeringiem a wlaczenie Adaptive AA zabija performance TOTALNIE.
6. Juz nie wspomne o takich kwiatach jak np. dwa procesy odpalone naraz czy memory leaki bo gra potrafi sobie w pare sekund pozrec 4GB ramu.
7. Plus do tego wszytkiego w niektorych miejscach i sytuacjach ekran "plywa" przy obrocie mimo tego ze licznik pokazuje np. fps 40.
8. aaa bylbym zapomnial - niecalkiem wyeliminowany popup textur, bledy z ich wczytywaniem (czasem sie wczytuje na niektorych obiektach jakosc low i chuja z tym mozesz zrobic) oraz BRAK HIGH textur w grze (sa tylko w cutscenach) - przelaczanie miedzy "MEDIUM" "HIGH" nic nie zmienia - po prostu nie dziala.
I nie nie jest to wina mojego kompa. Zmienilem co sie da w pliku "ini" (mam go wlasciwie na max) i performance nie spadl (a zmienilem np ilosc zrodel swiatla dynamic z 2 na 8 czy draw distance otoczenia zwiekszylem pare razy) - poprostu optymalizacji NIE MA w SWTOR. A komp tam gdzie musi sobie radzi spokojnie.
Zreszta to ze na tym samym sprzecie gralem w RIFT i BF3 (single) na Ultra juz chyba pisalem.
Porazka - jak tego nie zmienia to kkthxbye. A threadow z problemami FPS jest w uj na necie - najlepsze jest to ze wlasciwie all sa zamykane za oficialnym forum i w "known issues" nie ma nic o performance czy memory leakach.
A szkoda bo fajna gierka nawet jest. Moze to rowneiz wina AMD i zjebanych sterow co jest zreszta u nich bardzo czeste, dlatego tez z totalnym zjechaniem tej gry wsztrzymam sie jeszcze ze 2 patche od Bioware i do wydania sterow pod TOR ad AMD.
PS. Boli tez ze z wszytkich wywiadow przebija postawa "my jestesmy Bioware i jestesmy zajebisci.. wiemy ze bla, bla jest troche zepsute i moze naprawimy ale nie wiemy kiedy".