Atherius napisał(a):
Wiesz samo to, że przechodzą na 64 już dużo mówi o tym, że z silnika da się coś więcej wycisnąć, może to jest jakiś krok w stronę polepszenia gry od strony wizualnej, przecież do tej pory działało ok więc zmieniać dla sportu ?
Tak w ogóle ile mmorpg posiada 64b klienta, bo ja nie kojarzę w ogóle.
Wiesz co przekompilować na 64- bity to da się każdy praktycznie 32-bitowy program, oczywiście różny trzeba w to wysiłek włożyć. Czasem wystarczy komplier odpalić poczekać i voila ,a czasem tzw. 'jebania' będzie sporo.
Od strony wizualnej pewnie trochę polepszą ,mi się wydaje ,że już jak był jakiś filmik z MoP to chyba tekstury coś zadziwiająco dobrze wyglądały. (ale ja nie gram w WoW od dłuuuuugich lat także nie bardzo się orientuje jak teraz retail wygląda).
Także stawiam na poprawę tekstur (wyższa rodziałka , obsługa może wyższego Dx? I jakiś nowych cieniowań / wygładźań ,etc) i pewnie nowe modele / animacje do niektórych ras szczególnie tych z vanilli.
Chodzi mi o to ,że o ile WoW będzie ulepszany , w końcu jeszcze miliony klientów w niego grają, to raczej nie będzie żadnej jak Pocieszny rewolucji.
Rewolucje to by musieli chyba zrobić nowy silnik ,albo conajmniej taką totalną modyfikację jak np. silnik z GW1 -> GW2 ,ale to by wymagało wyrysowania nowych modeli pewnie, część nowych animacji, etc
prawie ,że nowa gra.
----
Co do 64- biowych klientów - to nie tylko MMORPG ,ale w ogóle gry są wydawane dalej w 32-bitach afaik w większości co jest głupotą straszną tym bardziej ,że 4GB pamięci to już standard jest.
Standardem powoli się robi 6-8 GB, ATI wypuszcza nową kartę z 3GB w standardzie chyba.
32 bity mogą 3,2 GB obsłużyć :/ (ok są brzydkie "hacki" ,które pozwalają to obejść ,ale raz ,że większość tego nie ma w systemie włączonego bo trzeba samemu to w konsole afaik wklepać i chyba w biosie a dwa ,że pogarsza to performance także...)
Bezsens już od lat się nie produkuje procków 32-bit only.
Problem jest taki ,że nowe Windowsy są dalej w 32 bitowych wersjach też wydawane, i chyba Win 8 też będzie kurwa. Miałem nadzieję, że już tylko 64 bitowa będzie i wszystko zacznie na 64 -only przechodzić :/