sula napisał(a):
Co do Civ5 ,ja w nią grałem zaraz po release w "demo", bo miałem zamiar kupić ,ale był kit także usunałem z dysku i nie kupiłem.
Mam parę pytań dot. stanu gry na dziś. Pamiętam ,że było dość dużo bugów (może nie game-breaking ,ale mimo wszystko ) - wytłukli te bugi?
Teraz ważniejsze - pamiętam ,że AI i dyplomacja leżały i kwiczały. Lepiej jest teraz pod tym względem?
No teraz już od długiego czasu nie śledze bo mam dłuugą przerwę od Civki ,ale chyba tzw. "scena" odrzuciła piątkę. Na Civ4 to fakt modów, dodatkowych scenariuszy, etc olbrzymie ilości chyba Civka która ma tego najwięcej i Civ2 przyćmiła pod tym względem. Czyli się nic nie zmieniło.
btw. ktoś wie czy są jakieś zapowiedzi / pracę nad Civ 6 prowadzone?
Ja mniej lub bardziej regularnie sledze CivFanatics. Sprawa z CiV wyglada tak, ze Firaxis wypuszcza jednak caly czas patche, ktore cos tam poprawiaja. Ludzie, ktorzy w to graja mowia, ze jest z patcha na patch lepiej. Moze jak wyjdzie jakis rozsadny dodatek (jesli wyjdzie) to pojawia sie jakies dobre mody. Na ta chwile z modami jest bieda straszna.
Z drugiej scena moderska na CIV ciagle jest zywa i wypuszcza nowe wersje starych modow plus pojawiaja sie ciagle nowe mody. Z ostatnich wiekszych w ktore gralem to Mars, Now! (kolonizacja marsa) i A New Dawn (kolejny mod a'la RoM). Calkiem fajne, ale modderzy troche depcza w miejscu poniewaz brak jest nowych modeli 3D i w co drugim modzie mozna spotkac takie same jednostki tylko inaczej sie nazywajace
Co do Civ6 - w tej chwili Firaxis skupil sie na Facebookowej wersji Civ i wersji mobilnej CiV. Pewnie nastepna w kolejce to konsolowa wersja cywizliacji czyli nowa CivRevolution.