had_ol napisał(a):
Zresztą na wielu aukcjąch pojawiają się takie pożal się Boże teksty jak ten
"współpraca się kończy, wszelkie przyszłe pytania proszę kierować do osoby którą zapraszało się jako przyjaciela gdyż to ona jest powiązana z waszym kontem - a nie ja"
Sprzedający ewidentnie zakłada, że będą w przyszłości problemy i będzie się tłumaczył naiwniakom, którzy kupują 30 dni za 11 złotych i wierzą że jest wszystko w porządku tekstem jw.
Dodatkowo już na kontach co niektórych pojawiają się negatywny np.
"Sprzedający niby opłacił konta RaFu następnie, gdy blizzard się o tym dowiedział cofnął płatność i zablokowano mi konto oraz usunięto 60 dni gry które niby zakupiłem od tego Pana. Mam oficjalne info od blizzarda na ten temat."
Tak więc naprawdę radzę się zastanowić przed opłacaniem konta tego typu wynalazkami.
Masz calkowita racje.
Natomiast ciekawa sprawa jest a z anual pasem. Czesc z tych sprzedawcow oglasza to jako pewnik, ze dostaniesz diablo 3. Wrecz wpisuja to jako skladnik aukcji. Z danych wynika ze maja firmy. Jezeli nie sa to jakies firmy krzak zalozone na pijaczka spod blaszaka, to jak ktos byl juz na tyle glupi i dokonal takiego zakupu, to trzeba wziasc rachunek lub fakture. Jezeli ma firme to MUSI wystawic taki dokument. Trzeba jeszcze zarzadac aby w tresci rachunku wpisany byl numer aukcji. Opis aukcji wydrukowac, dopiac do rachunku i czekac. I teraz jak za jakis czas blizzard zabierze Ci czas gry i dostep do diablo 3 to nalezy zarzadac u takiego sprzedawcy naprawienia szkody z tytulu rekojmi i niezgodnosci towaru z umowa. W tym momencie taki sprzedawca bedzie mial obowiazek zakupic Ci legalne prepaidy na odebrany czas i dokupic oryginalne diablo 3. Wystarczy sie nie zgodzic na zwrot wplaty tylko zazadac naprawienia szkody. Jezeli bedzie sie ociagal , kazdy sad na podstawie tak ewidentnych dowodow przyzna Ci racje, wiec jeszcze odsetki i koszty postepowania pokryja.
Jak dla mnie Ci sprzedawcy to kamikaze i po wyjsciu diablo 3 komornik sprzeda ich razem z ostatnia para skarpetek.