Isengrim napisał(a):
Jesli dobrze przeczytałem bloga, to jak będzie kolejka na home serwerze będzie można się przenieść na inny, tyle że bonus jest jak z domowego.
I ok.
Tylko jak to będzie z mołojecką sławą? Przecież to tak naprawdę napędza prawdziwe PvP. Liczy się to, jak cię ludzie oceniają - po twoich umiejętnościach i inteligencji. A to trzeba pokazać, by udowodnić.
Zły adres.
Już od dawna w mmorpg-ach (no w większości) nie ma 'mołojeckich sław' , bo cross-server to i cross-server tamto - czytaj arenki i BG cross-serverowe - także poza paroma padalcami to uzyskali większą "sławę" - tzn. na miarę gry / regionu a nie pojedynzego serwera przez filmiki na youtube ,itd - to nie ma czegoś takiego jak sława na serwerze. W tych grach w których jest cross-server granie, a jest (albo będzie) w większości.
Ogólnie mmropg-i odchodzą od jeden serwer = jeden osobny świat na rzecz serwer = framework do gry z ludzmi z różnych serwerów.
Po prostu się upodabniają do lobby gier jak Starcraft , Diablo czy Batllefield / CoD.
Imo błąd - ale co ja tam wiem.
W GW2 spróbuję bo mimo wszystko jedyny interesujący tytuł chyba w 2012 ,tylko ja tej gry pewnie nie będę traktował jako mmorpg-a a bardziej jako alternatywe do pykania w FPS-y i RTS-y.
No chyba ,że mnie ta gra zaskoczy w jakiś sposób.