embe napisał(a):
sula napisał(a):
embe napisał(a):
Ta gra byłaby przełomem i rewolucją ale pod warunkiem że działałaby na androidzie, co biorąc pod uwagę od strony wyglądu i aktualności mieści się w ramach obecnych gier na komórki.
Szkoda że blizz na to nie wpadł bo by zrobił fortunę na wszystkich marketach.
True ,ale musiała by być sporo zmieniona.
Na wyższych lvl trudnośi / później w grze - mała dokładność i szybkość touchscreena mogła by być dużym problemem.
Nie mówiąc o tym ,że nie zapłacił bym za D3 na smartfona 150-200 zł.
Mógłbym dać góra no 30-50 zł. Abstrachując od tego ,że D3 nie kupuje w ogóle na żadną platformę.
Why tak mało hajsu?
a) nie lubię grać dłużej na telefonach / smartfonach niż te parenaście minut na raz ,a włączam grę i tak bardzo rzadko - prawie w ogóle.
W domu lepiej na kompie , w podróży jednak wolę poczytać gazetę.
Czyli pewnie bym nigdy na smartfonie tego nie przeszedł i ogólnie mało czasu spędzał na funie z gry.
=
dużo mniej warte to dla mnie
=
dużo mniej kasy mogę zapłacić
No chyba ,że np. kupując wersję na PC / konsole -dostawało by się na płytce / do ściągnięcia za darmo pełną wersję na smartfony.
Tyle ,że Acti-Blizz robiący coś takiego? lul no.
Weź pod uwagę jaką wydajność mają już obecne tablety te za 800-1200zł, można je też śmiało podłączyć do każdego monitora/tv jeśli nam nie wystarcza 7-10", można podpiąć wtedy wszystkie rzeczy na usb jak mysz i klawiatura.
Ogólnie tablety w/w mają moc obliczeniową często przewyższającą maszyny, na których graliśmy w D1/D2.
Inna sprawa to że blizz męczy się z tą gierką już chyba 10 lat, troszkę to śmieszne, może powodem jest faktycznie że gra ma być na pc i na konsolach, więc to jakoś wszystko chcą połączyć i przerabiają kolejny raz od zera.
Racja.
Tylko ,że ja mówiłem z punktu widzenia obsługi poza domem. Akurat wydajność procka / tabletu nie ma znaczenia bo fakt ,że są wydajniejsze od 'starych pecetów' .
No ok moge sobię podpiąć pod tv , pewnie już można a jak nie to niedługo będzie można , podpiąć myszkę i klawę pod taki sprzęt.
Tylko co z tego?
Ja mówiłem z punktu widzenia grania mojego na smartfonie - czyli poza domem.
To ,że w trochę gier będzie można popykać w domu na tv - to mało istotne dla mnie.
W domu będę miał jakąś jednostkę do grania / pracy inną. Czy to będzie PC na x86 CPU , czy jakiś nowy twór na ARM (architektura w większości smartfonów i części tabletów) - to nie jest to tak ważne ,bo mały smartfon i tak będzie miał dużo mniejszą wydajność niż laptop o desktopie nie wspominając nawet.
Wiesz już teraz jest np. testowa wersja Ubuntu działająca z całkiem fajną wydajnością na smartfonie - można podpiąć pod monitor / tv taki smartfon i masz prosty desktop do mniej wymagających graficzne gierek czy do office / neta.
Tylko to dalej nic nie zmienia w kwestii tego ile ja bym zapłacić mógł za smartfonową wersję Diabła jeżeli bym w ogóle planował kupić.
Za kilka lat niektóre gry będą miały wersję na PC i na smartfona jednocześnie , oczywiście wydawcy będą chcieli kasę za wersję smartfonową odrębnie pełną płatność.
Wiesz ja bardzo mało gram na smartfonach bo raz ,że wystarczająco dużo gram w domu i nie specjalnie mi się chcę poza domem jeszcze dodatkowo grać ,a poza tym obłsuga gier na małym ekraniku dotykowym jest niewygodna po prostu nawet w grach dedykowanych smartfonom.
No ,ale ja na normalnych komórkach też nie grałem w jakieś 'węże" i innee gierki co się masę osób zagrywało.
A w domu to będę wolał grać na dedykowanej jednostce stacjonarnej do grania - bo ona zawsze będzie miała nieporównywalnie większą moc ,a gry na nią nie będą musiały być dostosowane do grania dotykowego na małym ekraniku - takzę będą inne / lepiej wyglądające ,etc
Co nie zmienia faktu ,że granie mobilne będzie się rozwijąć.
Rynek na to jest i się dynamicznie rozwija.
Nie mówiąc o możlwościach jakie będzie dawało możliwość wyświetlania obrazu np. na soczewkach (tak takich do oczu) - już gdzieś duży krok w tym kierunku w jakimś labo zrobili tzn. chyba udało im się układy scalone do soczewki wtłoczyć i można taką soczewkę na oko założyć -ofc do zrobienia projektora / telewizora droga daleka ,ale - > oglądanie tv , granie ,etc prosto na twoich oczach (dosłownie lol) - nie mówiąc o jakiś innych zastosowaniach - przemysł , militaria, etc