@Highlander Oprawa graficzna zmieniła się bardzo na plus pod każdym względem z jednym wyjatkiem : twarze/głowy sa po prostu ugly (ale wystarczy hełm i gra gitara
> to zostało z woma i chyba tego nie zmienia)
Jednostki/czempy wyglądają po prostu ślicznie (bardzo mi się podoba mozliwosc ustawień barw/kolorów naszego państwa + naprawdę spora itemizacja, która wplywa na wygląd> w obecnej becie dodali kilkadziesiąt nowych itemów ! wiekszości nie było w becie 1)
Oprawa graficzna pewnie bedzie jeszcze poprawiana (kosmetyczne zabiegi) typu dodanie lasu w kolorach jesiennych itp
@sula
Gracze komputerowi tłuka się między sobą i wygląda na to ,że dogadują się nad wspólnym atakiem. Dyplomacja jest i dość mocno rozbudowana (ja się w to nie bawie jest to dużo trudniejsza gra: trzeba stawiać w miastach budynki , które zwiekszają prestiż + sa chyba punkty dyplomacji: za nie + kasa można negocjowac np: traktat pokojowy, sojusz, atak na innego przeciwnika, wymuszenie kasy itp Są też specjalne miejsca które można przechwicić i one dodają troche punktów dyplomacji. W grze są 2 frakcje królestwo i Imperium. Jak sie gra Jakąś nacją z Imperium to łatwiej dogadac się z podobną frakcją. Dogadanie się z Królestwem jest możliwe (w pip trza mieć prestiżu i dyplomacji). Ubicie ultra koksa z wildlandów daje sporo prestiżu + trofeum, które też ma wplyw na tą dziedzine. Do dyplomacji są technologie(tylko pod nia) jak i pochodne (ekonomiczne np karawany+traktat handlowy). W becie 1 AI leżało pod kżdym względem. W becie 2 silny przeciwnik z przeciwnej frakcji wypowie wojne pod jakimś pretekstem. Czasami zaatakuje od razu, ale miałem 1 grę ,że przyszedł do mnie po 100 turach z takimi hordami, że z 2 godziny odpierałem atak na 1 miasto ( rozgrywanie walk z automatu z silniejszym przeciwnikiem z reguły konczy się wtopa i trza recznie. Zdażyło mi się też ,że pomimo przewagi przegrywałem( już z naście razy) z powodu czarów /skili przeciwników AI obecnie potrafi z nich korzystać w bolesny sposób. Walki taktycznę z równym/silniejszym przeciwnikiem rozgrywam ręcznie i sprawia to sporę frajdy. Ze słabymi armiami ide z automatu (ale robie save jeśli idzie o miasto, bo jednak ryzyko jest wtopy). To jak AI się zachowuje zalezy od poziomu danej nacji ( 7 poziomów > na hardzie to praktycznie tylko obrona > radiculus jak narazie szybka wtopa).
Na radiculus z włączonymi all opcjami na hardcore, gra jest dla masochistów. Tu wszystko jest po prostu Deadly (ale zapewne miłosnicy takiego Hardcoru też się znajdą)
http://forums.elementalgame.com/417275