Najbardziej podobne to civ 4 z modem fall from heaven 2.(do FE) no i ofc Master of Magic , na której FE jest wzorowana. Była kiedys jeszcze gra Birthright (AD&D )perełka w swoim stylu.
Co do Warlocka to nie wzorowali sie na Civ 5 tylko jest to logiczny rozwój poprzednich ich gier (wsumie 5 z dodatkami> Fantasy wars ,Elven Legacy i dodatki).
Po 7 dniu grania , niedaleko 1800 tury. Zrobiłem jedenostkę>
Wunderwaffe (koszt o 450 kryształów), wszystko co the best do ataku i dostałem 3 crash (w ciagu tych 7 dni). Średnio będę mógł stworzyć 2 takie jednostki na dzień grania (jedna na 100 tur), no to na wtorek armia do pogromu bosów będzie gotowa
Czy ktoś z was wczytał się może w statystyki i wie od jakiej or jakich statystyk zależy range dmg ? (łucznistwo)
Przeczytajcie koniecznie ! (testerzy > zapowiada się istny wypas wraz z betą 3)
http://forums.elementalgame.com/418975
Ja jebie, ale miesiąc się zapowiada. Wyczesane zmiany w Lotro, miodzio za 1-3 tygodnie wraz z beta 3 do FE i jeszcze beta Rebeliona (się zastanawiam jeszcze nad zakupem bo czasu calkowicie nie bedzie na testy, a już chodzę niewyspany). No jakaś kara powinna byc za wydawanie 2 miodnych bet w tak , krótkim czasie przez jedną firmę... urwa czemu doba ma tylko 24 godziny, a człowieki muszą odpoczywać