Atherius napisał(a):
redruM napisał(a):
nikt jeszcze o tym tu nie wspomnial ale PS2 bedzie f2p z mikrotransakcjami
Soe zaczyna myśleć ?
SOE już ogłosiło parę miesięcy temu ,że całkiem zmienia model na freemium.
Czyli okrojona wersja za darmo, unlocki w sklepie , "opcjonalne subskrypcje" oraz standardowo itemki w cash shopie.
Przynajmniej tak to wygląda w mmorpg-ach.
Jak dokładnie będzie model wyglądał w Planetside 2 ,który będzie mmofps-em - to nie wiadomo - czy będzie f2p czy freemium ,między którymi jedyna różnica to jest w zasadzie taka ,że w freemium masz mniej lub bardziej opcjonalną subskrypcję a w f2p jest tylko sklepik.
Czyste P2P u SOE tytuły to albo przechodzą na freemium - jak EQ1 ma to zrobić nawet ,albo są od lat bez w zasadzie żadnych update (Vanguard) albo są kasowane (SOE zamkneło 4 tytuły parę dni temu - do końca marca wyłączają serwery - jakieś starocie i mało znane - nie chcę mi się szukać linka z tytułami teraz ).
W sumie mnie to ryba, aktualne tytuły SOE i tak mam w d**ie + ich podejście do gier i klienta nie zachęcają żeby się angażować w jakieś przyszłe tytuły.
Planetside 2 jedynie trochę kusi ,ale jakoś mnie FPS-y nie rajcują ostatnio - próba powrotu do np. ET się zakończyła failem i znudzeniem po 2 dniach (w zasadzie jedynie na BF3 miałem ochotę -ale póki kompa nie zmienie to nie kupuję) ,także pewnie nie będę grał.