mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
**
Avatar użytkownika

Posty: 9516
Dołączył(a): 5.08.2004
Offline
PostNapisane: 10 mar 2012, 17:18 
Cytuj  
kurwa niegodzien twoich stop calowac.

Dziekuje Ci bardzo kolego :)

edit:

no tak ale o so chodzi tak wiec:

Z tydzien temu na czacie Neonin wspomnial ze robi wolowine na obiad, oczywiscie zaczalem go przekonywac chyba z mendolem ze w polsce nie ma odpowiedniego miesa wolowego w sklepach i ze bedzie kapec tak czy siak. Neonin opowiedzial w jaki sposob przyrzadza mieso na 24h przed. Cos zapamietalem ale generalnie wlozylem miedzy bajki.

Dzis myslac co na obiad mysle sprobuje odmrozilem wolowine przyrzadzilem marynate jak neonin kazal (fakt tylko ze lezala ze 3h a nie 24) przyszli zanjomi na impreze i jak zwykle wolowina aha (ze dorba ale twarda bedzie)

No i powiem wam ze ten sam dostawca wolowiny co od lat ale po raz pierwsze w zyciu wolowina sie rozplywala w ustach jak poiwedzmy piers z kurczaka obsmazona po 2 min z kazdej storny. po prostu steki rewelka i kazdy o przepis pyta.

Sorry ale po ilus tam latach jedzenia dobrej wolowiny tylko w knajpach i pierwszej w domu uwazam ze sie nalezy oddzielny topic.

No chyba ze ktos nie rozumie fenomenu krwistych stekow z wolowiny.

edit2:
Niah nie sprawdze jak bedzie amator pewnie tak czy siak tesknie i 3m sie cieplo:)

edit3:
nie chce zdradzac sekretow neonia ale ok.
dostepu do argetynskiej wolowiny badz angusa amerykanskiego nie mam ;/ robie to ze zwyklej wolowiny pewnie mlecznej.

by Neonin:
Marynata na 24h wolowina, sos sojowy, ocet balsamiczny, sos czili, ja dodalem jeszcze troche konc. pomidorowego bo sos czili mialem tylko slodki a dodalem tabasco. Sol pieprz do smaku. Efekt steki smaczne miekkie. po 2 min z kzadej strony max to 3 min ale to max. zalezy od grubosci steka.


_________________
Obrazek
http://www.pathofexile.com/forum/view-thread/611443


Ostatnio edytowano 10 mar 2012, 19:18 przez Piszpan, łącznie edytowano 3 razy
***
Avatar użytkownika

Posty: 13268
Dołączył(a): 7.11.2004
Offline
PostNapisane: 10 mar 2012, 17:22 
Cytuj  
Gratz... chyba.


_________________
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent

***

Posty: 13931
Dołączył(a): 28.08.2010
Offline
PostNapisane: 10 mar 2012, 17:37 
Cytuj  
Ale o co chodzi?

PS. Sprawdzałeś to co ci wysłałem?


_________________
Zbanowany permanentnie, bez mozliwosci odwolania od bana.

***
Avatar użytkownika

Posty: 10854
Dołączył(a): 12.02.2004
Offline
PostNapisane: 10 mar 2012, 17:54 
Cytuj  
Piszpan napisał(a):
kurwa niegodzien twoich stop calowac.

Dziekuje Ci bardzo kolego :)


Obrazek

**

Posty: 9233
Dołączył(a): 6.06.2010
Offline
PostNapisane: 10 mar 2012, 17:59 
Cytuj  
Ale o so chozi ?

***
Avatar użytkownika

Posty: 10854
Dołączył(a): 12.02.2004
Offline
PostNapisane: 10 mar 2012, 18:18 
Cytuj  
sula napisał(a):
Ale o so chozi ?


Neonin zrobil laske Piszpanowi tak dobrze jak nikt inny i Piszpan jest tym zachwycony :) To tak w skrocie.

**
Avatar użytkownika

Posty: 8166
Dołączył(a): 10.05.2011
Offline
PostNapisane: 10 mar 2012, 18:27 
Cytuj  
A ty podgladales przez dziurke od klucza, czy wyczytales z numeru gg?

***
Avatar użytkownika

Posty: 10854
Dołączył(a): 12.02.2004
Offline
PostNapisane: 10 mar 2012, 18:29 
Cytuj  
Piszpan napisal na blogu i dal fotki :)

**
Avatar użytkownika

Posty: 7080
Dołączył(a): 13.05.2005
Offline
PostNapisane: 10 mar 2012, 18:32 
Cytuj  
byscie ten przepis tu wrzucili chociaz.


_________________
rufen.@steam
rufenn@psn
rufen@wot

****

Posty: 1375
Dołączył(a): 23.03.2005
Offline
PostNapisane: 10 mar 2012, 18:37 
Cytuj  
Kup sobie argentyńską wołowinkę ;)

*

Posty: 6914
Dołączył(a): 26.01.2003
Offline
PostNapisane: 10 mar 2012, 18:44 
Cytuj  
Tzn ze zamroziles wolowine a potem odmroziles i byla miekka? Bo ni chuj nie idzie zrozumiec, a argentynska nie zawsze idzie dostac.


_________________
Rzabolek

TYLKO ELMINISTER

******

Posty: 3595
Dołączył(a): 5.02.2002
Offline
PostNapisane: 10 mar 2012, 18:49 
Cytuj  
Piszpan napisał(a):
No chyba ze ktos nie rozumie fenomenu krwistych stekow z wolowiny.

Ja nie rozumie, bo wg mnie mięso powinno być dobrze usmażone. Niemniej doceniam range wydarzenia :]

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 10 mar 2012, 18:54 
Cytuj  
a z czego on robil marynate?

***
Avatar użytkownika

Posty: 16876
Dołączył(a): 12.09.2005
Offline
PostNapisane: 10 mar 2012, 18:57 
Cytuj  
Havok napisał(a):
Piszpan napisał(a):
No chyba ze ktos nie rozumie fenomenu krwistych stekow z wolowiny.

Ja nie rozumie, bo wg mnie mięso powinno być dobrze usmażone. Niemniej doceniam range wydarzenia :]

No co ty. Tatara nie lubisz ?


_________________
viewtopic.php?t=6093
PODPISY: banery, sig'i, podpisy muszą zgadzac sie tematycznie z profilem forum, nie mogą być animowane, nie mogą przekraczac wielkości 100KB i wymiarow 90 (wysokość) x 400 (szerokosc).

*

Posty: 6914
Dołączył(a): 26.01.2003
Offline
PostNapisane: 10 mar 2012, 19:00 
Cytuj  
Wiadomo, stek to tylko medium rare albo rare... Ale mimo usilnych prob z polska wolowinka mi sie to zjebanie udaje - wiec co to za sekret na marynata? Ocet? Czy jaki chuj.


_________________
Rzabolek

TYLKO ELMINISTER

***
Avatar użytkownika

Posty: 10140
Dołączył(a): 13.10.2005
Offline
PostNapisane: 10 mar 2012, 19:01 
Cytuj  
Też pragnę wiedzieć!


_________________
wodny napisał(a):
wolałbym by ludzie pukali się w pupę niż mieli broń.

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 10 mar 2012, 19:19 
Cytuj  
imo to piszpan mial farta :)

**
Avatar użytkownika

Posty: 9369
Dołączył(a): 18.07.2002
Offline
PostNapisane: 10 mar 2012, 19:58 
Cytuj  
przepis tej


_________________
Choices always were a problem for you
What you need is someone strong to guide you
Deaf and blind and dumb and born to follow
What you need is someone strong to guide you...
Like me

***
Avatar użytkownika

Posty: 13268
Dołączył(a): 7.11.2004
Offline
PostNapisane: 11 mar 2012, 10:39 
Cytuj  
Mendol napisał(a):
imo to piszpan mial farta :)


this.


_________________
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent

*

Posty: 6914
Dołączył(a): 26.01.2003
Offline
PostNapisane: 11 mar 2012, 11:07 
Cytuj  
W Selgrosie jakby ktos nie wiedzial jest argentynska z rostbefu za 111zika i z antrykotu za jakies 90zlociszy / kg/.


_________________
Rzabolek

TYLKO ELMINISTER

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.