Albrecht napisał(a):
Przymierzam się do kupna roweru i mam problem z doborem ramy MTB.
Wzrost 172 cm. Po mierzeniu się itd wyszło mi trochę ponad 17". Rowery, które mnie interesują mają tylko 16" i 18". Lepiej wziąć większą czy mniejszą?
1. W żadnym wypadku 16". To jest za małe. EOT
2. Z mojego doświadczenia 18" będzie dobre.
3. W dobrych sklepach dają ci możliwość przetestowania sprzętu. Wtedy najlepiej będziesz wiedział co jest dobre dla Ciebie. A tabelki odłóż na bok bo w praktyce to wiele innych czynników potrafi mieć wpływ na wysokość ramy.
RufeN napisał(a):
zaoferowano mi w cykloturze(jeden z wiekszych sklepow rowerowych w Poznaniu) "
przegląd kompleksowy, czyli rozłożenie roweru i złożenie go na nowo, za 190 zł + amory platne dodatkowo
ma takie cos wogole sens? nie wiem czy mnie w wala nie zrobia dokrecajac sruby i czyszczac lancuch
duzo przy swoim
rowerze sam robie, ale beda teraz dwa lata jak go mam, a przegladu moich tarczowek hydraulicznych czy amorow nigdy nie robilem, a szykuje mi sie na start sezonu wyjazd do Zielinca i nie chcialbym,by cos mi sie tam skopalo.
Pierdol ten przegląd. Dopóki rower jeździ to z niego korzystaj. Jak coś padnie to wtedy naprawiaj. Po cholere będziesz płacił za ponowne zalanie hydrauliki jak działa prawidłowo? No chyba że hample zapowietrzyłeś ale to sam będziesz o tym dobrze wiedział. To samo z całą resztą przerzutki, ect. Dla mnie takie przeglądy to jest sposób na leszczy co mają za dużo kasy - sam bym takich doił dodatkowo na "zepsutych" częsciach.