Napiszę tutaj:
@Mój przyjacielu Filipku aka Srabolku
1. Porównujesz Diablo III do softu od Microsoftu - Masz rację. Naprawdę. Jakość i marka = Wysoka cena.
Jednak wyraźnie nie wiesz, jak wygląda sytuacja gry, którą tak zaciekle fanboyuyesz.
http://en.wikipedia.org/wiki/Blizzard_North
Radzę przeczytać. Diablo
nie zostało stworzone przez Blizzarda. Firma o nazwie Condor została kupiona przez Blizzard, 6 miesięcy przed premierą ich gry o nazwie - Diablo. Oznacza to, że mieli praktycznie gotową grę, zanim kupił ich Blizzard. Zmienili wtedy nazwę, na Blizzard North. Pod skrzydłami Blizzarda zrobili już Diablo II + Dodatek, jednak jeśli ZAINTERESUJESZ SIĘ KURWA, CO WYMAGA MÓZGU I UMIEJĘTNOŚCI W UŻYWANIU GOOGLE TĘPY FANBOYU dowiesz się, że Blizzard North został w praktycznie nie naruszonym składzie, od Blizzarda brał głównie pieniądze. I chyba CGI im robili, jeśli dobrze pamiętam. A więc:
Co zrobił Blizzard przy Diablo I: Nic.
Co zrobił Blizzard przy Diablo II + Dodatek: Rzucali kasę i na 90% jestem pewien że CGI (notabene Genialne).
Teraz, co się stało z Blizzard North? Nie istnieje. Nie ma. Chuj, spuścili w ścieku. Bodajże 5-10 osób pracowało przy WoW:BC, reszta odeszła do innych firm/założyła własne. Nie powołuj się więc na "jakość Blizzarda" bo Diablo III tworzą zupełnie inni ludzie czy Ci się to podoba czy nie.
2. Mówisz o cenie Skyrima na Steamie. TO TERAZ UWAŻAJ ZNAWCO WSZYSTKIEGO - W bardziej rozwiniętych krajach, ceny gier na konsolę = ceny gier na PC. Tak, tak - szacuje się że za jakieś 3-4 lata to samo będzie w Polsce. Więc mówienie kurwa, że taki Skyrim kosztuje 50e na Steamie - i to więcej niż Diablo - to przykład twojego skretynienia i nie znajomości tematu. Gdzie indziej taką samą cenę idzie zapłacić za grę na PC i na konsolę. W Polsce - Nie.
3. Nie rób z siebie wielkiego znawcy branży IT, (widziałem twoje CV skarbie
) bo robisz z siebie tylko idiotę. Chuja wiesz o Developmencie gry i o rynku gier w ogóle - Więc przestań fanboyować i udawać że masz większą wiedzę niż połowa forum. Prawda jest taka, że 90% z nas (łącznie ze mną) chuja wie o developingu i o tym jak wygląda. Ale ty bronisz developingu Blizzarda i tłumaczysz nam czemu jest lepszy niż innych - Kurwa zamknij ryj.
4. :F :F :F :F :F
Edit: Literówki.