Gdzie sie wlazi na PvP , WvWvW ?
Jeszcze co do bety to jest to rzeczywiscie wczesna wersja i jeszccze sporo moze sie zmienic.Swiadczy o tym fakt ze nie ma dwoch ras grywalnych , jest od cholery bugow , przeciez jak mozna nie naprawic do tej pory glownego qesta charrow , ktory ciagnie cala fabule?Albo jak pety huntera moga dzialac a raczej nie dzialac jak to jest teraz?W tej chwili huntera pet to jest jak companion w WoWie
Jesli chodzi o sama gre:
Wydajnosc jak u mnie wyglada spoko.Problem jest w miescie i pewnie w jakims mass PvP tez bedzie , wiec trzeba bedzie obnizac detale.Gralem tylko charrem ale slyszalem ze inni narzekajac robiac inne rase na performance , nie wiem od czego jest to uzaleznione.
Qesty.Na poczatku troche czlowiek sie w tym gubi , bo jestesmy wszyscy przyzwyczajeni do standardu - koles z wykrzyknikiem na glowa daje zadanie zeby zabic 10 mobkow , ktore stoja zaraz obok , robisz to i wracasz po nagrode.Tutaj jest zueplnie inaczej i po paru h grania jak czlowiek ogarnie wszystko to jest bardzo przyjemnie.Polega to na tym ze znajduje sie takich zwiadowcow , ktorzy odslaniaja nam mape i pokazuja "serduszka" czyli miejsca gdzie sa jakies qesty.Biegniemy tam i wyskakuje nam w prawym gornym rogu info z poziomem ukonczenia qestu i jego opisem.Po zakonczeniu dostajemy expca , gold itd. nie wracajac do tego "serduszka" , chyba ze mamy info ze trzeba wrocic i odebrac reward.Bo zakonczeniu qesta serduszko zapelnia sie i dzieki temu widac ze zadanie juz tam robilismy.
Do qestow mozna oczywiscie podciagnac eventy , ktore w trakcie biegania i zwiedzania pojawiaja sie.Wyglada to tak ze jest info na srodku ekranu ze rozpoczyna sie event blisko nas + klikajac na mape widzimy co sie dzieje i gdzie.Eventy zazwyczaj sa kilku etapowe , za kazdy etap dostajemy exp , gold itd.Ja grajac z 5h i wbijajac 7 lvl spotkalem takich eventow hm..z 10-15?
Walka.To jest tutaj najwiekszym + jak dla mnie.Nie ma czegos takiego ze stoisz sobie w miejscu i klepiesz.Bardziej przypomina to hm...no szukam porownania, moze Oblivion?Dynamika jest zajebista, uniki , odskoki , odrzucenia itd.Musi to kapitalnie wygladac w PvP , poprostu bajka.Ogolnie czesto sie ginie
, nie jest to WoW gdzie od 1-80 mozna przejsc i nie zginac.Nie wiem czy wynika to z tego ze nie umiem grac albo robie cos nie tak , czy poziom jest zdecydowanie wyzszy , co daje fun jak dla mnie.
Coz , ja bylem moze za bardzo nakrecony na ten tytul albo moze jestem juz za stary i nie moge znalezc gry ktora wkreci mnie tak jak kiedys i tylko oszukuje sie tym ze jest to wina gier a nie tego ze lata leca
Reasumujac , bedzie to bardzo mocna pozycja w grach mmorpg i z pewnoscia na pewien czas zawladnie ta scena i pewnie wielu bedzie czerpalo z tego co AN zaprezentuje w GW2.Takze jak czytam tutaj komentarze ze fail czy cos w tym stylu to rece opadaja.
Zaraz siadam do grania i pewnie pozniej jeszcze cos naskrobie.