Bartelius napisał(a):
DRK APOC > BLU Almace > BLU bez Almace, SAM relic/empy, MNK relic/empy, DRK gsword relic/empy > WAR empy > WAR relic, DRG relic > NIN empy, THF relic/empy, DNC empy > NIN relic, SAM tp bonus
Oczywiście zakładając, że mają prawie top equip pod wszystkie podstawowe rzeczy
A ja patrze realnie, tzn to co możemy mieć i jaki equip mają ludzie. Apoc DRK nie ma i nie będzie w najbliższym czasie, DRG chyba nikt nie ma a co dopiero z mythikiem czy relikiem. MNK z relikiem też szybko nie będzie, Dev jest mniej więcej w połowie Vere ale powoli nam to idzie.
Nie wiem Ato jakim cudem Relik THF ma robić większy DMG niż SAM nawet z TP Bonus, nie wiem też czemu Cala DRK > Ukko WAR.
Co do BLU i DNC to może i tak ale nie za bardzo na BLU spellach się znam i nie wiem jaki equip mają ludzie (paru BLU co prawda mamy) a DNC z empem chyba nie mamy.
Ja się nie spodziewam że będziemy dochodzić zabijać bossa 100 tak jak wy raz na tydzień Ato, bo ludzie grają znacznie bardziej casual niż ty Ragni i ludzie z RMT i nie mają top equipu pod wszystko. I nawet jak się ludzie decydują na empa / relika to raczej pod job którym grają dużo (stąd jest pare Kannagi) lub który lubią (mój Łuk
, Cold i Gliz zaczeli Gandive) niż to co najbardziej przydatne.
EDIT:
BLU ma Furb i Gliz, nie wiem czy Kannagi NIN > BLU bez Almace.