tczewiak napisał(a):
Neonin napisał(a):
No właśnie Xanth - dla mnie to telefon, ma dzwonic mam sprawdzic na nim poczte, pogode, ewentualnie jakis szybkie sprawdzenie co w internecie slychac, jakies angry birdsy, ewentualnie program do biegania/jazdy na rowerze. I chce to po prostu to wgrac i zapomniec.
Dlatego mnie to przeraża - ilosc potrzebnych operacji zeby to wszystko smigalo szybko, lekko i bezproblemowo jest IMO bezsensownie duza.
Oczywiscie kazdy robi co lubi i wybiera sprzet jaki lubi.
Ale oni bawią się w niestandardowe romy. W większości telefonów HTC, Motorola, Sony itp. wszystko działa OOB. W szajsungach może i są tam jakieś problemy systemowe, ale raczej niewielkie. Chociaż ciekawe to jest, że w szajsungach ciągle są jakieś dziwne, nieprzewidywalne problemy - imo po prostu unikać szajsunga i kupować HTC.
Tu się z tczewiakiem zgodzę.
Ludzie tu na forum się bawią w jakieś custom romy , wgrywanie nie-brandowanych , etc - po prostu nie czekają na oficjalne aktualizacje via 'fon' albo co poniektórzy używają jakiś 'community rom-ów'.
Jak ktoś nie chcę się tak bawić to nie musi i też mu telefon chodzi.
To ,że są jakieś modele które mają problemy, no cóż firm korzystających z andoida jest dużo , telefonów na andku jeszcze więcej.
To nie jest iPhone z paroma dosłownie modelami i w dodatku bezpośrednio zarządzany przez producenta OS-a.
W andku też możesz sobie nic nie dłubać i będzie grać gitara.
Znam masę osób co nie wiedzą co jest rom czy rootkit i też używają.
Tzw. "power-userzy" na iPhone też się bawią w jailbreaki i różne takie, różnica jest taka ,że mniej mogą pozmieniać - jakby mogli więcej to by dłubali więcej.