mmorpg.pl

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9663 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251 ... 484  Następna strona
Autor Wiadomość

PostNapisane: 6 kwi 2012, 20:09 
lamoon napisał(a):
I jak rozumiem, płacę w keye te 189 np. dostaję 10 kwietnia klucz, na którym będę mógł grać w weekendy z betą i po premierze w retaila?

dokladnie i 3 dni wczesniej zaczynasz grac i jeszcze kilka bonusow

PostNapisane: 6 kwi 2012, 20:14 
W każdy weekend są te beta testy?

LaMoon#2988

**

PostNapisane: 6 kwi 2012, 20:15 
Co do prowizji kartą - to w sumie nie płaciłem nigdy kartą w internetowym sklepie nic powyżej tych paru stów zł , większe zakupy to albo w RL albo przelewem robiłem i nigdy nie miałem kartą nic doliczane :/

Zarówno w polskich jak i zagranicznych.

No z wyjątkiem zjebanych linii lotniczych ofc.

Trochę fail. Tzn, ja wiem ,że ich kasuje operator za przyjęcie płatności ,ale takie rzeczy to się w marże wrzuca imo...

No nic wychodzi na to ,że sklepów jest tyle ,że się do tej pory nie natknąłem.

@lamoon

Nie. Chyba raz w miesiącu była mowa kiedyś?

Dobrze jakby zrobili choc raz na 2-3 tygi jednak :/

**

PostNapisane: 6 kwi 2012, 20:17 
Perrin napisał(a):
Nie do końca normalne, znaczy opłata jest normalna, ale przy zakupach do kilkuset zł sprzedawca pokrywa ją sam, zazwyczaj.

Po raz pierwszy trafiłem na taki numer, znaczy wiem że sprzedawcy nie lubią AEx, bo pobiera większy procent, ale do cholery tego typu opłaty są zawarte w cenie towaru.

PostNapisane: 6 kwi 2012, 20:18 
sula a na cholere Ci te te beta eventy?zebys sie tylko wkurwial ze pograsz troche i za chwile znowu postac bedziesz musial robic? :D

lepiej niech oni sie skoncentruja nad ciezka praca i robia raz w miesiacu te eventy aby wszystko przetestowac i znowu miesiac popracowac.

**

PostNapisane: 6 kwi 2012, 20:21 
k4czy napisał(a):
sula a na cholere Ci te te beta eventy?zebys sie tylko wkurwial ze pograsz troche i za chwile znowu postac bedziesz musial robic? :D

lepiej niech oni sie skoncentruja nad ciezka praca i robia raz w miesiacu te eventy aby wszystko przetestowac i znowu miesiac popracowac.

A po co tobie?

Wiadomo ,że jak kupuje pre-purcharse to chcę i pograć też.

Wychodząc z takiego założenia - po co w ogóle pre-purcharse robić?

Tym bardziej ,że np. takie gamecodes.pl ma normalną edycje (nie pre-purcharse) wycenioną na 139 zł.
No chyba ,że 50-60 dych za 3 dni headstartu (2 w stosunku do normalnego pre-ordera) chcę płacić ,ale wtedy trochę drogi "abonament" wychodzi - no nie? :P

PostNapisane: 6 kwi 2012, 20:24 
sula napisał(a):
k4czy napisał(a):

A po co tobie?

Wiadomo ,że jak kupuje pre-purcharse to chcę i pograć też.

Wychodząc z takiego założenia - po co w ogóle pre-purcharse robić?

Tym bardziej ,że np. takie gamecodes.pl ma normalną edycje (nie pre-purcharse) wycenioną na 139 zł.
No chyba ,że 50-60 dych za 3 dni headstartu (2 w stosunku do normalnego pre-ordera) chcę płacić ,ale wtedy trochę drogi "abonament" wychodzi - no nie? :P

gamecodes ma zawsze jakies ceny z kosmosu a potem gier nie mają :lol: :lol:

PostNapisane: 6 kwi 2012, 20:25 
jedynym reacjonalnym powodem dla ktorego warto zrobic pre-purchase to wlasnie te 3 dni

PostNapisane: 6 kwi 2012, 20:26 
k4czy napisał(a):
jedynym reacjonalnym powodem dla ktorego warto zrobic pre-purchase to wlasnie te 3 dni

Ja biore pre-purchase bo mam zamiar grac w beta eventy i pisac feedback.

PostNapisane: 6 kwi 2012, 20:27 
iniside napisał(a):
k4czy napisał(a):

Ja biore pre-purchase bo mam zamiar grac w beta eventy i pisac feedback.

no to juz tylko Twoj problem

tzn jeszcze mozna zobaczyc czy cos sie w performance zmieni i tyle

**

PostNapisane: 6 kwi 2012, 20:28 
@inside

Nie wiem pre-ordera nigdy nie robiłem u nich. W zasadzie GW2 to będzie w ogóle mój pierwszy pre-order /pre-purcharse w ogóle.

Pamiętam ,że Lotro jak było P2P u nich kupowałem i było mega-tanio i szybko. No ale to było dłuuugo po premierze Lotro ;p

@k4czy

No nie wiem ,dla mnie obydwie te rzeczy tzn. bety i headstart mają znaczenie. Gdyby mi chodziło tylko o jedną z nich to bym pre-purcharse chyba nie zamówił.

PostNapisane: 6 kwi 2012, 20:29 
sula napisał(a):
@inside

Nie wiem pre-ordera nigdy nie robiłem u nich. W zasadzie GW2 to będzie w ogóle mój pierwszy pre-order /pre-purcharse w ogóle.

Pamiętam ,że Lotro jak było P2P u nich kupowałem i było mega-tanio i szybko.

@k4czy

No nie wiem ,dla mnie obydwie te rzeczy tzn. bety i headstart mają znaczenie. Gdyby mi chodziło tylko o jedną z nich to bym pre-purcharse chyba nie zamówił.

Ja pamietam ze kupowalem o nich FFXIV. Nie kupilem :D.

PostNapisane: 6 kwi 2012, 20:30 
sula bete to tak jak ostatnio dostales pograc tak teraz tym bardziej dostaniesz , wiec nie przesadzaj - zreszta ile i co tam mozna testowac , jedynie patrzec czy sie performance poprawia i czy sprzetu nie trzeba zmienic

a w 3 dni to ide o zaklad ze ludzie 50 lvl juz wbija albo i lepiej

PostNapisane: 6 kwi 2012, 20:34 
k4czy napisał(a):
sula bete to tak jak ostatnio dostales pograc tak teraz tym bardziej dostaniesz , wiec nie przesadzaj - zreszta ile i co tam mozna testowac , jedynie patrzec czy sie performance poprawia i czy sprzetu nie trzeba zmienic

a w 3 dni to ide o zaklad ze ludzie 50 lvl juz wbija albo i lepiej

Ale ty chyba naprawde nie mozesz pojac ze mozna np. testowac xp gain w WvWvW i pisac developrem ze jest taki albo nisiaki.
Beta Weekendy pozwala ocenic jak beda reagować na feedback graczy, jak wprowadza zmiany, a na podstawie tego jak będą rozwijać gre po release. Dla mnie to bardzo istotne. MMO to nie jest poprostu gra. MMO to usługa. I pod kątem dostarczanej w sposób ciągły usługi należy na to patrzeć.

Trion regował na feedback natychmiastowo albo implementujac albo mowiac nay to sie nie miesci w naszym planie. I tak bylo w czasie bety i tak jest teraz.

PostNapisane: 6 kwi 2012, 20:37 
pewnie masz racje ale ja jakos nigdy nie podchodzilem do tego w ten sposob , wiec dobrze ze sa tacy gracze jak Ty

ja ogolnie ogladam to co mnie interesuje i tyle , takie egoistyczne podejscie :D

ale jak dla mnie dla takich ludzi jak Ty to oni powinni dawac dostep do tych beta eventow za friko ale niestety obowiam sie ze Twoje sugestie i innych graczy na tym etapie nic nie zmienia i mozesz tylko tracic swoj czas

gdyby sie nad tym zastanowicz to jest to bardzo logiczne , robia pre-purchase z opcja dostepu do beta eventow , bo ludzie mysla ze jest to nagroda a tak nie jest , bo oni juz nie potrzebuja testowania tylko czasu , a dzieki takiemu zagraniu juz im leca pieniazki na konto :D

**

PostNapisane: 6 kwi 2012, 20:40 
Przecież to beta jest tylko z nazwy.

Prawdziwa beta jest robiona przez pracowników + opłaceni testerzy.

To są pre-view eventy. Na testowaniu mi nie zależy - pograć sobie chcę.

Nie jest to jakiś sandbox czy mmorpg w 'starym stylu' gdzie się człowiek przywiązuje do postaci , imersja w virtual world ,etc - w GW2 grając czułem cały czas ,że gram w grę ,tak jak w jakiegoś fps-a czy rts-a.

Może to dlatego ,że bardzo intensywnie obczajałem różne features a może dlatego ,że jest ten auto-levelling do lvl 80 ,albo jeszcze z jakiegoś innego powodu - nie wiem. Po prostu 'feel' grania miałem inny.
Choć zobaczymy pogram dłużej to może mi się zmieni.

edit:
@up

Beta-eventy żadna nagroda - to po prostu płatna usługa. Dostają kasę wcześniej i pewnie w przypadku części krajów też nieco więcej kasy = dają ci dodatkową płatną usługę pogrania. + jakiś tam feedback zawsze dostaną.

Ostatnio edytowano 6 kwi 2012, 20:43 przez sula, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 6 kwi 2012, 20:42 
sula napisał(a):

Dokladnie sula to ujal , wiec ja bym sie inside nad Twoim wplywem na decyzje Areny jakos za bardzo nie spuszal :D :D :D

PostNapisane: 6 kwi 2012, 20:44 
k4czy napisał(a):
sula napisał(a):

Dokladnie sula to ujal , wiec ja bym sie inside nad Twoim wplywem na decyzje Areny jakos za bardzo nie spuszal :D :D :D

Jak gracze nie beda mieli wplywu na decyzje, to gra padnie szybciej niz powstala. Problem tutaj jest tylko w tym aby sluchac tej wlasciwej czesci graczy ;>

**

sula napisał(a):

To są pre-view eventy. Na testowaniu mi nie zależy - pograć sobie chcę.

Bzdura. Jesli maja choc troche rozumu i leb na karku to beda grzecznie sluchac feedbacku graczy. Tak jak Trion.

To ze ty chcesz sobie pograc to nie znaczy ze oni nie chce feedbacku i nie beda zmieniac gry.

Glowna przyczyna tego ze RIFT okazal sie sukcesem jest to ze Trion sluchal graczy w becie (a tez byly weekendy a nie full time). Glowna przyczyna faila SWTOR jest to ze olewali feedback beta testerow bo na forum bety mozna bylo znalezc anrzekania na wlasciwie to samo na co narzekali lidzie jzu po premierze.

I to sie przeklada na kazdy MMO. Devsi musza wiedziec ze robia gre nie dla siebie a dla graczy.
Jesli tego nie rozumieja to jest fail. Dlatego jesi maja leb na karku to beda sluchac feedbacku fanatycznego playerbase.

Ostatnio edytowano 6 kwi 2012, 20:46 przez Kabraxis, łącznie edytowano 1 raz
**

Wiesz co jakiś wpływ to będzie miało , jak na jakąś rzecz będzie mega-darcie tzw. ryja lub płaczu . próśb a będzie się to dało zmienić to pewnie zmienią.
+ oczywiście data-mining inżynierownie sobie zrobią ,ale nie zmienia to tego co napisałem wcześniej imho.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9663 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251 ... 484  Następna strona