Jest trochę lepsze. W 1 grze miałem pecha bo tych knightow jest 3 szybko podjechali ubili 2 summony champa i hero.(Ja im polowe hp zabrałem). 2 gra na chelendżu poszła dużo lepiej, ale za bardzo się oddaliłem i po wypowiedzeniu wojny nie zdarzyłem na czas wrócić (przejęli mi 3 z 4 miast).
+ AI jest lepsze,ale do ideału daleko ( w końcu używają czarów i skili)
+ grafika jest jeszcze lepsza niż była, jednostki jak i mapa(miasto) widać masę detali > cieszy oko.
+ Jeszcze z 2-3 bety i będzie gites.
+ Teraz w końcu jest sens stestowania każdej nacji.
+skile i itemy do expa bardzo fajne. Nie wiem czy jest teraz kara do expa mając czempów czy jej ni ma(wbiłem 18 lev).
- mapa walki taktycznej jest za mała, są przeciwnicy co podjada i atakują za nim się ruszy najsłabszą jednostką.
- AI wpierw jeśli może atakuje najsłabszych (ciężko przez to podlevelować np psa, wilka, golema itp) Może to wydać sie plusem ,ale powinni wpierw wyeliminować najgroźnieszego przeciwnika(są w stanie, ale zamiast tego gonią np psa)
-Twardziele mają trochę za dużo hp i za mocno biją (tylko koks może ztankować)
-masa bugów (paski z hp, niewidoczne summony itp)
-można nosić tylko 3 dodatkowe itemy( 2x pierścień + naszyjnik i koniec)
-brakuje opcji ustawiania jednostek przed walką(coś ala hirki) mam nadzieje ,że wysłuchają próśb i dodadzą
Generalnie jest dużo lepiej niż było, są na dobrej drodze do zarobienia mln $
Minimum tydzień radochy , jeśli nie dwa (na stestowanie i obczajenie co i jak), a poźniej zagram z modami:D
Ten patch to , chyba nakładka na bete 2 (prawie na pewno)