Ja wzialem BW, BM, UH scouta.
Ale IMHO jakbys teraz robil do solo PKowania z zalozeniem ze nie bedziesz uzywal bota i gral sam to zamiast UH zrob sobie albo leczenie (to chyba runecaster?) albo traveler. UH jest upierdliwy - trza recastowac to czesto.
Mozna tez pomyslec nad bounty hunter dla snare.
Startujesz jako Elf z 90 max con (70 masz base o ile pamietam i bierzesz 2 traits +10 kazdy).
Pakujesz TYLKO w dex i con.
Runy jakie potrzebujesz to +10 con, +15lub+20 con, +25 con oraz +35dex.
Z itemami etc ja mam na 57 lev ok 190dex i 150con.
Skile:
Sword - max (126+)
LA - prawie max (ok 120)
Dodge - max (126)
Bladewielding - ok 70% (na pewno 10 treningow w to wsadzilem ale nie pamietam czy wiecej)
Running - 10 treningow (ok 60% wychodzi)
Powers:
Hide 18
Sneak GM
Detect hidden GM
Patchfinding GM
BM i BW powers:
Riposte GM (20)
Find Weakness GM (20)
Backstab GM (20)
Ostatni dyscyplina aternatywnie.
Jesli traveler:
Open Fire Gate - 5
Jesli UH:
Consecrate weapon - 20
Jesli Runecaster:
Nyth Rune 1 & Beorc Rune 20 (1 w heal, 20 w fire/cold buff)
albo
Nyth rune 20 Beorc Rune 1 (mozna testnac ile daje trenowanie tego heala - slyszalem ze przy 1 juz niezle leczy)
Jesli Bounty Hunter
Trip (od 1 do 20 - zaleznie jak Ci sie to spodoba).
BH snare uzyjesz glownie wtedy gdy bedziesz walczyl z innym scoutem. Jesli gosc ma max running + windlords to bedzie szybszy niz Ty o ok 10%.
Stuff przykladowy (taki jaki ja mam):
Rekawice LA +10 dex +stamina
Buty LA windlords z bonusem do stamina
Ramiona, chest, spodnie - +8def +40HP
Cap - najlepiej zrobic sobie taki "hood" jak dla maga ale bez restrykcji klasy (sa takie - 14def maja, low level items) z dmg shield +15 (tego ciagle szukam)
Warlords Tlan of Thunderbolts
Legendary Tlan of Frykka
Ring +20con +30h.r.
Ring +10dex +10con +30s.r.
Neck +10dex +5all +30s.r.
Miecze CHYBA musza byc typu Tlan short bo PODOBNO po ostatnim patchu zrobili tak, ze dluga bronia nie mozna BS.
Taktyka gry jest prosta.
Jesli atakujesz innego roguesa to zaczynasz w offensive stance BS.
Zaraz po BS walisz Find weakness (-25% mele resists) i uaktwniasz riposte (30dmg shield).
Jesli masz ten cap o ktorym mowilem to w sumie masz dmg shield 45 - morderstwo dla kazdego dagger usera i dla wiekszosci bow userow (scoutow).
Potem standard - bleedig, stun, powerblock.
Jesli cos by szlo nie tak (tzn ty bys tracil wiecej HP niz przeciwnik) aktywujesz dodge skill i przechodzisz do normal stance.
Jesli walczysz z magiem lub bow rangerem/bardem to olej riposte bo oni z luku wala po 200-300. Przy takiej postaci lepiej od razu uruchomic dodge skill (oczywiscie nie przy magu dodge - przy magu mozesz olac za to bleeding i walic tylko BS, findweakness, stun, powerblock, loot
).
"Always remember to pillage before you burn."
<font size=-1>[ Ta wiadomość została zmieniona przez: Karol66 dnia 2003-09-01 09:52 ]</font>