Chrisq napisał(a):
Kabra: Podaj swoja specyfikacje sprzetu na ktorym grasz w GW2. Jestem ciekawy jak bedzie dzialalo na moim staruszku.
AMD 2x2,6Ghz krecony na 2x3,0Ghz (do GW downclocked do default - gra chodzi LEPIEJ i to duzo)
4 GB RAM DDR2 800Mhz przekrecony do ok. 900Mhz
RADEON HD 4870
W tym momencie przy tak chujowej optymizacji i tym ze to jest radeon a sami przyznaja ze jeszcze wogole przy radeonach nie grzebali to gra mi sie tak:
SOLO questing i exploracja - super plynnie, zajebiscie sie gra
Male party albo male eventy (powiedzmy 5 osob) - zaczyna zwalniac ale grywalnie (powiedzmy sp0iki z 30 do 20 fps)
10 osob na ekranie jebiacych ze spelli i mam fps 10 albo i mniej :/
w stolicach ok 20 fps niezaleznie do tego ilu ncow stoi itd...
wniosek - najwiecej zzeraja efekty spelli wiec modlmy sie o suwak "particle efects" do tego tutaj wychodzi moj slaby procek.
O ile zoptymalizuja gre i przeniosa obliczenia z CPU na GPU (bo teraz to karte mam prawie w idle non stop) to imho gra bedzie calkowicie grywalna na takim sprzecie, moze bez mega zergow.
Ustawienia na jakich gram:
All na High (czyli atm MAX) tylko Shadows na MEDIUM, FXAA wylaczone bo jest ohydne i DOF wylaczony bo tez jest ohydny ale te efekty wogole prawie fps nie biora. Do solo grania moge wlaczyc "High RES characters textures", przy zergach wylaczenie tego daje +5fps a roznica tbh w takim rozpizdzielu zadna. Tylko na char select zajebiaszczo postacie wygladaja z HD texturami.
Dzwiek quality na MAX (skrzywienie moje do tego gra ma ZAJEBISTE AUDIO wiec imho warto) a podobno to zera fpsy tez.
Ogolnie biorac pod uwage jakie tu byly o tej optymalizacji opinie jestm milo zaskoczony ze gra wogole jest grywalna i tak jak mowie - dajcie mi +10fps w kazdej sytuacji i bede zadowolony.
PS. mam jeszcze wymuszona anizotropie x8 w sterownikach.