Dla mnie civ 5 jest słaba, nawet jak poprawia AI to większy miód serwuje FE (beta). Civ IV dużo lepsza od V. Skończona gra (FE) podniesie poprzeczkę wśród tego typu gier co może zaowocuje innymi dobrymi grami. Miałem nadzieję ,że ten warlock to coś fajnego, ale im wyszło średnio, słabiej od civ V. Można obadać demo na steam jak ktoś chce(gra za bardzo uproszczona). Paradox ostatnio daje dupy z każdym prawie tytułem. (Oni tylko wydają,ale jakaś kontrola jakości powinna być)
Co do FE jeśli chcecie mnieć trudniej: trzeba zagrać każda nacja np; na easy i do każdego techa wymyślonego przez was stworzyć nowe jednostki>łucznicy>łucznicy + traity> łucznicy +traity+ armor>łucznicy+traity+armor(chainmail)+magiczne itemy itd Podobnie z piechotą, jazda ,magami czym więcej różnorodności tym lepiej. Jak już zuprejdujecie w ten sposób każda nację (lub te przeciwko , którym chcecie grać) to AI na normal w górę nie będzie was już zasypywał tandetnymi oddziałami, tylko takimi jednostkami jakie wy stworzyliście (nawet nazwy zostaną). Hardcore gwarantowany no i dużo ciekawsze gry. Co do tworzonych jednostek róbcie na maxa hp i armor to w grach przeciwko nim będziecie mieć problem z ubiciem pojedynczego oddziału no i w końcu magia będzie nad wyraz użyteczna w walce(przeciwko nim).
Rob_ert witam i mam nadzieję ,że FE sprawi ci moc radochy