Takiego syfu jeszcze nie bylo chyba... Ten wczorajszy patch przebija buff lashera.
Oficjalna lista ''poprawek'':
1) Facility Link Benefits have been implemented. There is more information on these benefits in our online manual.
2) The Enemy Density Warning System has been implemented. When a large number of enemy units invades a facility's SOI, all friendly troops on the continent will receive a message alerting them to the buildup.
3) Vehicle access will no longer be reverted to Empire-wide access when an owner is killed.
4) Fixed a bug where players would be invisible for several seconds after they respawn. This also fixes the issues that caused a delay in accessing equipment terminals after respawning and vehicles trunks after getting out of them.
5) Changed Decimator's secondary mode rate of fire to match primary mode.
6) Certain Framerate optimizations were made for higher end machines. Lower end machines will also notice some improvement.
...i mniej oficjalna lista ''poprawek'':
7) Zmniejszono COF (Cone Of Fire) na wszystkich broniach (szczegolnie wazne to jest przy tych z medium assault), co pozwala na wystrzelenie wiekszej liczby pociskow przy duzej celnosci i tym samym ulatwia trafianie przeciwnika przez kompletnych newbies, dla ktorych najwidoczniej pojecie burst fire bylo wczesniej obce.
Zmniejszono zasieg Decimatora.
9) Bindowanie przyciskow w menu nie dziala...
10) Skrocono nazwy favorites (ucieto je chyba wszystko po 10 znakach).
11) Wyrzucono z login screenu population dots.
12) Problemy z rozkladaniem deployables. Boomery mozna rozkladac z dala od scian/obiektow/postaci, przez co staly sie duzo mniej uzyteczne. ComEng/Infiltrator=phucked
13) Poprawa framerate'u, o ktorej pisza w oficjalnych patch notes jest w rzeczywistosci drastycznym zmniejszeniem ilosci FPS... Nie wiem, jak sie zrobienie czegos takiego specjalistom z SOE udalo
Pracowali nad poprawa, a wyszlo pogorszenie i to naprawde ZNACZNE.
14) Moj ulubiony infiltrator suit dostal zajebistego nerfa. Dark Light calkowicie odkrywal infiltratorow, a teraz dodatkowo jestesmy wyswietlani na mapie przeciwnika jako czerwone kropeczki, jesli ma on link do interlink facility... Malo tego. Jesli znajdujemy sie w SOI link facility, albo w SOI, ktore ma link do link facility, to nasz infiltrator suit (jak sama nazwa mowi sluzacy do infiltracji) staje sie calkowicie bezuzyteczny, bo wszystkie spitfire turrety nas widza niezaleznie od tego, czy stoimy w miejscu, czy poruszamy sie kucajac, czy biegniemy... Bez sensu : Ja gralem tylko inf suitem, nie wiem czym i czy w ogole bede teraz gral, jesli tego nie poprawia.
15) MCG dostal buffa. Sam jeszcze nie poczulem tego na wlasnej skorze, bo przez tego patcha odechcialo mi sie grac, ale czytalem, ze zostal buffniety do tego stopnia, ze ludzie wyrzucaja lashery i lootuja MCG... A to chyba mowi samo za siebie.
16) Jest teraz jakis ~10 sek. delay przy rozkladaniu min/spitfire'ow itp...
<font size=-1>[ Ta wiadomość została zmieniona przez: konrador dnia 2003-09-13 18:09 ]</font>