Pograłem trochę w triala. Dupy nie urywa. Graficznie może być, wygląda lepiej niż na screenach. A przynajmniej początkowe lokacje nie wyglądają źle. Animacje postaci też ok. Armory pewnie w dalszej części da się będą kijowe tak jak na załączanych już obrazkach, trudno.To co mnie wkur*** to sposób poruszania się. Tzn. postać leci tam gdzie się kliknie i nie idzie jej zatrzymać. Trzymanie non stop ppm i używanie shift jest cholernie niewygodne. W starym diablo tez tak było?
Jak dla mnie za duzo efektów przy klepaniu mobów, cyferki na szczęście da się wyłączyć. Trochę się obawiam że im dalej tym będzie tego więcej a przy grze w teamie w ogóle nie będzie nic widać poza światełkami i efektami.
Dubbing jest beznadziejny. Nie wiem jak jest w ang, ale kwestie postaci są mówione na siłę, bez emocji i ogólnie chujowo. WTB wersję z napisami. Same dialogi są infantylne, no ale to diablo i w zasadzie to tylko przerywniki między klikaniem ppm/lpm, można na nie przymknąć oko. Niemniej gra ma pewien klimat, za to plus. Na początku irytowało mnie że grając w singla trzeba łączyć się z netem, ale diablo to jednak głównie BN, więc ten zarzut właściwie upadł. Lagów nie odczuwałem, może ze 2 razy gra się "cofała". Systemu rozwoju postaci nie oceniam, nigdy nie lubiłem wnikać w mechanikę.
Podsumowując, hype jaki powstał przed a zwłaszcza po premierze jest dla mnie kompletnie niezrozumiały i nieuzasadniony. Po tym co widziałem (grałem z 2-3h) gra jest niezła ale nie rewelacyjna. Zapewne zdecyduję się na zakup. Ofk licząc po cichu, że random będzie dla mnie łaskawy i trafię kilka itemów, które będzie można opchnąć na aukcji
. Zakupów w AH, bo domyślam się, że wszystkie wartościowe itemy będą za Euro only.
Ps. Jaka jest właściwie sklepowa cena gry bo nie wiem czy warto wydać ok 190 na klucz czy może poczekać aż rzucą nowe kopie do sklepów.