Kaczy napisał(a):
grafika (jak na dzisiejsze czasy) 3/10
fabula 1/10 - dalbym -1 najchetniej - tak chujowej fabuly nie pamietam jeszcze w zadnej grze - zwyczajny smiech z klientow , ja mysle ze to chyba w formie zartu blizz zrobil :O
Nie wiem jak można grafikę w d3 ocenić na 3/10, rozumiem że komuś może się mocna stylizacja nie podobać, ale 3/10 to jest z dupy wzięta ocena. IMO graficznie jest świetnie, zajebiście mi się podoba ten pastelowo/malarski styl jaki mają tła i otoczenie, do tego klimatyczne operowanie światłem i efektami cząsteczkowymi. Nie ma co nawet tego porównywać z grafiką d2 która wyglądała już w dniu premiery jak by ktoś dosłownie nasrał na monitor po zjedzeniu paru paczek skittlesów. Poważnie jak ktoś uważa że d2 było mroczniejsze to albo doznał poważnego urazu mózgu w ciągu ostatnich 12 lat albo powinien odwiedzić psychiatrę.
Fabuła 1/10 to też oderwana od rzeczywistości ocena, jako że jest to poziom całkowicie standardowy dla H&S, za to w porównaniu z poprzednimi częściami dostaliśmy sporo lore do poczytania (sporo jak na H&S ofc) i całkiem zabawne/klimatyczne rozmowy między npc'ami w miescie do podsłuchania praktycznie po każdym ważniejszym checkpoincie.
IMO największa wada to niestety itemizacja, która jest po prostu denna. Zbyt duża losowość, za mało kontroli nad ekwipunkiem, za mała różnorodność etc. Niestety obawiam się że to dyskwalifikuje d3 jako grę na długie miesiące, bo jak by nie patrzeć itemizacja to druga najważniejsza cecha gatunku zaraz po miodnym rozpirzaniu setek mobków.
Druga wada to mała losowość mapek, zamiast tego dostaliśmy eventy, ale ich liczba jest mocno ograniczona niestety.
Generalnie gra b.dobra ale niestety nie ma szans na taką długowieczność jak D2 chyba że wyjdzie jakiś radykalny patch, w co wątpię.