sula napisał(a):
Ok próbowałem naprawdę.
Po prostu - "nie chcę mi się w to grać , nawet jak już się zaloguje".
Właśnie wyszedłem po 30 min bo już nie mogłem ,a to już kolejny raz tak :/
I ok, są inne gry. Ja mam dobrych pare dni /played na betach, robiąc w sumie znany content. Gra trafiła w mój gust.
Cytuj:
Modern setting spoko , ale te wszystkie questy i ogólnie fabuła z którą się stykam w tej grze jest słaba. Tym bardziej, że przedstawianie absolutnie wszystkiego w formie cutscenki / monologu jest weak.
Zresztą wkurwia mnie nawet w single rpg-ach, dużo bardziej wolałem sposób z Fallout 1 & 2 lub Baldur's Gate.
Fabuła(storyline) nie porywa, bo wydarzenia w Kingsmouth to popierdułka, a gracz to kompletny peon. Natomiast składanie elementów jest fajne. O co tu kurwa chodzi i dlaczego?
Cytuj:
Tylko ja wolę tekst (tak ja akurat czytałem tekst i czytam jeżeli są dialogi tekstowe - pod warunkiem, że są dobre - w takim Rifc-ie to nie było co czytać, bo tam było dno fabularne - zresztą często nie było żadnej fabuły) a cutscenki ograniczone ew. do najważniejszych rzeczy?
Są subtitles, ale co ważniejsze są raporty do bazy. W nich jest masa informacji o świecie TSW. Cutscenki to takie tam gadanie dla klimatu. Misje i raporty dają więcej klimatu IMO.
Cytuj:
Combat - ok ja nie potrzebuję super combatu gra może nadrobić innymi rzeczami.
Mi kombat bardzo pasuje - da się przejść trudne moby na dobrym decku i nieupośledzonym ruchu, niczego więcej nie chcę od MMO.
Cytuj:
Dwa poroblemy :
a) TSW nie nadrabia za bardzo niczym (modern setting , dzinsy i spluwy + spoko ambient to za mało sorry)
b) można nadrobić średni combat , nawet trochę poniżej średniej jak gra jest b.dobra w innych aspektach - tu niestety ten combat jest poniżej krytyki.
modern setting , dzinsy i spluwy + spoko ambient i wystarczy.
Combat mi się podoba. Dobrze wyważony między staniem w miejscu w WoW i skakaniem jak pchła w japońskich kreskówkach. Ale ja bardzo lubiłem WAR i SH/SW granie.
Cytuj:
Ograniczenie ilości skilli przy pozostaniu przy standardowym combacie = fail.
LoL, mechanika na tym polega. Tak samo jest w EvE, standardowy combat z chomątem dla cwaniaków.
Cytuj:
Naprawdę dużo więcej funu już mi combat w takim Lotro dawał mimo, że wolny i też tab-based.
Cholera Swtor ma lepszy combat.
Możesz w te tytuły grać.
Cytuj:
Poza tym gra mi się w TSW jak w single player mix przygodówki z elementami rpg , nie czuć, że to mmo.
A ja dopiero w TSW poczułem klimat mmo z WoW i WAR. Jak szukałem kitów to minuta osiem sformowala się grupa. Szybko ustaliliśmy kto co robi i hajda na golemy!