Czas mija, moj ranger do R4 juz dobil, a ja nawet minuty nim jeszcze nie gralem, wiec postanowilem w jego skille wreszcie zainwestowac. W zwiazku z tym mam pare pytan do znawcow rangerow
.
- to moj pierwszy char na daggerach, jest dagger mastery? bo mam dagger skill na 109% i nie mam dagger mastery, nie wiem czy mam punkty oszczedzac czy co :<
- ile mam miec tego beastcraft? domyslam sie, ze podobnie jak u innych klas aby odblokowac lvl 50 skill trzeba miec to na 115% ? generalnie przemiany w wilka nie potrzebuje raczej, wiec ile bede potrzebowal tego, zeby odblokowac group dmg chant (lvl 47 skill) ? tak na marginesie to prawie takie samo cholerstwo ten skill jak bardsong u barda :<
- mam 45 bazowego inta i to pozwala mi na wytrenowanie LA do 109% (tyle mam), to ma byc hi def char i zastanawiam sie, co mi da wiecej obrony - wsadzenie reszty punktow (~60) w int i podniesienie dzieki temu duzo wyzej LA, czy zainwestowanie w 35-40 dex runke i wpakowanie reszty punktow (~20) w int, i podniesienie LA tylko troche w zwiazku z tym... dex mam juz 140 base... do tego dojdzie 60 buff priesta, 25 personal buff, bedzie 225 (maja sie stackowac od nowego patcha podobno)... do tego wiekszy int da mi wiekszy dmg z procow (undead hunter) i nie strace kasy na runke (to akurat male piwo)...
- a wlasnie, te personal str/dex buffy to dwudziestki piatki sa, a nie piecdziesiatki :< Karol, co mnie w blad wprowadzasz
- jaki dmg zadaje GM snare w porownaniu do lvl ? generalnie snare dot ma u nas assasin, a mi moze na to punktow nie starczyc, ale moze jednak warto?
- strasznie dlugi timer na personal speed buffie, ale fajnie, ze zuzywa mane a nie stamine, tak sobie mysle, czy to wszystko sie razem stackuje, tzn. juz przetestowalem i wiem, ze grupowy stackuje sie z personal i ze sprintem, co moze dac mi 50% + 65% + 60%, jakby sie to jeszcze stackowalo z wilkiem (80%) i commanderem (24%) to...
- healing, jest sens GMowac? narazie dalem na 10 lvl, roznica miedzy 1 a 10 to jakies 20-30 leczonych hp, czyli roznica miedzy GM by byla jakies 80-120, niby to 50%, ale to 39 punktow... zycia tym chyba nikomu nie uratuje w trakcie walki :<, nie wiem...
- jak str podnosi def ? bo nie wiem czy jest sens GMowac mojego personal str buffa (+25), narazie mam 1 punkt (+5) i podnosi mi to defa o 2-3, jak ma mi to dawac ~20 def to chyba strata punktow, nie?
- personal def buff, stackuje sie z +100 def healera czy nie? z grupowym na 99% sie stackuje, ale z tym +100 (single) to mam watpliwosci, bo np. personal channelera sie nie stackuje...
Dzieki za pomoc.
Edit:
- juz wiem, ze dagger mastery da mi blackmask
- juz wiem, ze personal def buff nie stackuje sie z +100 def healera
Reszta nadal aktualna
.
<font size=-1>[ Ta wiadomość została zmieniona przez: Theddas dnia 2003-09-28 16:40 ]</font>