Dana napisał(a):
Cytuj:
Przytulaj się do budynków
O tak, niczym pod łukiem Kurskim albo w Zatoce Perskiej. Zaraz każesz mi się ścigać po mieście niczym gokart...oh...wait...
Zapomniałem dodać że mapy są też tragiczne, jakieś miasta, kotliny, tarasy ryżowe...wtf mejt.
Cytuj:
Czołgi premium nie są w żaden sposób przegięte.
Ścigać też się możesz jak najbardziej, wystarczy porządny scout pokroju t50 albo t50-2. ;>
Mapki w miastach to moje ulubione, bo nie ma kamperki. Ogólnie to chujowsze wywalili z patchem 7.4, racja nie wszystko są fajne, ale ogólnie większość mi się podoba.
Nikt nie mówi że przegięte, mówi że możesz sobie wyłożyć 200pln (lol) i być ustawionym. Dziwnym trafem zawsze te heavy lądują w pierwszej 5 i koszą pieniążki jak zboże.
Uwierz mi, że jak lamus wyjedzie czołgiem premium i zaraz zdechnie to jest w plecy z kasą. Poza tym tak jak pisałem kasy nie brakuje, jak chcesz zaszaleć i iść na kilka batów to faktycznie warto się zaopatrzyć w taki czołg. Moich kilku znajomych nie posiada premków i jakoś sobie dają radę, VIII tiery itp.
Cytuj:
-Za ukończoną grę, nieważnie czy wygraną czy przegraną powinno się dostawać minimum pełną cenę naprawy.
Nie, bo wtedy taki pacjencik by wyjeżdżał na pałę, aby tylko kogoś zespotować, zawsze trochę xp wpadnie i od razu zmiana na kolejny czołg i to samo. Ogólnie wiem, że ludzie tak robią, ale trochę ich hamuje właśnie kasa w plecy podczas takiego rajdu.
Cytuj:
-Mapy powiększyć czterokrotnie, zwiększyć liczbę graczy. Teren nizinny, ale pofalowany, mogą być miasta.
Imo w obecnej formie jest ok, walki nie trwają nie wiadomo ile czasu, można spokojnie rozegrać zwycięskie bitwy na kilku czołgach, które posiadamy w miarę szybko.
Cytuj:
-Realistyczna dynamika jazdy, 50 ton ma się poruszać jak 50 ton a nie gokart.
To nie jest sim tylko bardziej zręcznościówka.
Cytuj:
-Realistyczna prędkość przeładowywania. Wyszkolona załoga ładowała 128mm dwuczęściowy pocisk w Jagdtigerze 20 sekund.
Jw. Gdyby to miało być z nastawieniem na realizm to cała gra by straciła swoją obecną dynamikę.
Cytuj:
-Wszystkie czołgi powinny mieć tyle samo hp.
Nie. Przecież taki ciężki czołg potrafi więcej przyjąć niż kruchy scout.
Cytuj:
-Artylerię wywalić.
Arta nie jest op. Jakoś mnie nie zabija, naucz się mechaniki jej działania i problem z głowy.
Cytuj:
-Znormalizować obrażania zadawane pociskami, od pewnego poziomu.
A nie są znormalizowane ? Cokolwiek miałeś na myśli.
WoT'a albo pokochasz, albo się zniechęcisz nie dochodząc do żadnego poważniejszego czołgu. I nie ma co zwalać winy, że czołgi premium, że arta, w tej grze po 5k bitew ciągle się czegoś nowego uczysz.
No i najważniejsze, żeby grać ze znajomymi, bo banda randomówych lemingów potrafi skutecznie zniechęcić do gry. Na prawdę już w 2 osoby w plutonie można zarządzić mapką.