Na RMAH trzeba wystawiac specyficzne itemy. Praktycznie wogle nie schodza itemy klasyczne(str+vit+allres itp), ktore nie sa totalnie top notch w swojej kategori. Weapony, bizuteria i modne itemy(rece, bracki, glowy z bonusowym statem w postaci kryta) nadal sie bardzo dobrze sprzedaja.
Ja dzis sprzedalem jakies 4 crapy za lacznie okolo 21 euro po odliczeniu oplat.
Ogolem taki tip - zawsze warto trzymac 4-5 itemkow na tym RMAH wystawione, bo i tak nic nas to nie kosztuje. Poprostu wybieramy ze wszystkich dropow itemki, ktore sa decent(decent, czyli 200-500k na GMAH) i wrzucamy po 2-4 euro. Niby nic, ale sprzedasz takie 3 itemki i juz masz 10 euro, za ktore mozesz chociazby kupic 5-6 milionow golda. Swoja droga, mysle ze jakby komus chcialo sie bawic w skupowanie perelek do 500k z GMAH i potem wystawianie ich na RMAH po kilka euro to moglby sobie sporo euro/golda zdobyc w taki sposob. Co prawda powoduje to, ze zamiast grac w gre spedzamy caly playtime na AH, ale wiem ze sporo jest freaqow, ktorzy wyciagaja satyskacje z zabawy na AH.
Jeszcze odnosnie tego zastoju na RMAH, ktory wedlug was jest rzekomo spowodowany tym, ze jest coraz wiecej itemkow, czy tez masa ludzi przestala grac. Wedlug mnie powod jest inny, a mianowicie Blizzardowy selfown w postaci nerfa inferno w 1.0.3. Nie wiem jak to wyglada u innych klas, ale ja moim monkiem poki nie trafi sie firechain pack to moge doslownie stac w miejscu i trzymac tylko lewy przycisk myszki wcisniety, a wartosc mojego gearu oscyluje w granicach 15-20milionow, czyli jakies 30-40 euro. Jesli lookniemy na RMAH to tam jeden bardzo dobry item po tyle chodzi jak nie wiecej, a slotow w inventory jest 12(chyba). Na taka przyjemnosc pozwola sobie chyba tylko ci, ktorzy nie maja co robic z kasa, badz osoby lubiace miec dopieszczona postac, bo przeciez jedyny gain wynikajacy z tego gearu, to moze szybszy clear o 10-15min i tyle - ot zdobywamy/kupujemy gear, ktory nie jest nam do niczego potrzebny atm, bo nie ma contentu, ktory by takiego sprzetu wymagal.
_________________ Abuchat.com/bettingnation - otwarta grupa non-profit dla entuzjastow esportowych.
|