Szamotula napisał(a):
Bo wszyscy gnaja teraz w fotografike co musi miec bloomy, sroomy, HDRy i inne gowna niczym singleplayer(chociaz musze powiedziec ze w TSW grafika wyglada prawie jak z najnowszego GTA, a gra chodzila wyjebanie w kosmos).
Grafika w TSW lepsza niż w GTA4 ? Wez, nie gadaj głupot. TSW wygląda poaskudnie. Pod każdym względem.
Cytuj:
Ja juz ATI nigdy nie kupie
Ja mam Radeon 7850 i nie mam zadnych problemow.
Powinniscie wiedzieć, że AMD dropuje support dla starszych kart. NVIDIa też.
Cytuj:
A w takie bajki, ze tera sie focusuja na silniku i raptem wydajnosc skoczy o 50% to nie wierze, typowe PRowe mumbo jumbo, ktore 28 sierpnia okaze sie w 99% stekiem bzdur. Owszem, moze pare fpsow uzyskaja, ale jesli gra dziala slabo na 2 miechy przed premiera, to bedzie dzialac tak samo w jej dniu, bo przeciez prace nad optymalizacja trwaja caly czas i to co najwazniejsze tym temacie mieli do zrobienia to juz pewnie zrobili. Na jakis wiekszy skok wydajnosciowy mozna zapewne liczyc kilka miesiecy po wyjsciu gry.
Optymalizacje ZAWSZE robi sie pod koniec produkcji.
Jeśli wiesz gdzie sa problemu to bez problemu to naprawisz. A jesli nie wiesz, to nie naprawisz tego przez reszte cyklu życiowego produktu.
Cytuj:
bo czesto robia te mmo na jakis silnikach z wykopalisk...
Przeciętny czas produkcji MMO to 5-6 lat.
Na czym niby mieli zacząć gre robić 5-6 lat temu ?
A jeśli wymieniasz technologie w trakcie produkcji to kończysz jak DNF.
Tzn. najpierw nie jesteś w stanie skończyć, a jak już cudem dojdziesz do końca to masz jedno wielkie gówno, z którego nic nie wynika.
Gwoli scislosci ja zadnych problemow z wydajnoscia nie mam większych i na każdym BWE tych problemow było coraz mniej.