Sprawdzalem w CCC - uzycie gpu NIDGY nie wchodzi powyzej 35-40%. Najlepsze jest ze takie same uzycie gpu mam w login screnie (z jednym modelem na ekranie) i w grze na srodku Divinity Reach, patrzac na skomplikowana scene 3D w ustawieniach ULTRA (no moze 5% skacze do gory... z 35 na 40%).
Dlatego pisze ze gra sie zachowuje dziwnie. Cos z dogadywaniem sie ze sterami jest zhjebane imho (przynajmniej u mnie).
Ja wiem ze komp nie najmlodszy (oj wiem)... ale tu nawet nie chodzi o wydajnosc proporcjonalna do mocy obliczeniowej kompa - chodzi o to ze Gw2 dziala DZIWNIE.
Pisalem juz raz ze porownalbym to do benchmarka napisanego przez kolesia po LSD.
Problemem jest ze chyba wiekszosc rzeczy jest liczone na CPU (cienie itd...)
Ja o porstu wiem ze ta gra powinna chodzic dw arazy lepije u mnie. Widzialem dzis przyklad ze chodzi dwa razy lepiej na kompie de facto slabszym. (temyu kolesiowi RIFT chodzi 10 klatek gorzej niz u mnie -wiem bo gralismy razem).
Niech to poprawiaja bo lapie frustracje i zaczynam obliczac budzet czy puszcza mnie na upgrade w wakacje lol: ) Not good.
Cytuj:
Nikt nie mowi ze hejtujesz. Poprostu mowimy, ze gier jakich chcesz sa setki na rynku i sens robienia poraz kolejny dokładnie tego samego, jest zerowy.
This..... Ide o zaklad ze nawet Titan bedzie czyms zupelnie niepodobnym do WoW'a Pandarii. Bo tego jest juz tak w chuj i w kazdym mozliwym settingu ze tbh nie wiem czemu ktos by mial robic jeszcze jedna gre w tym stylu. RIFT byl ostatni i calkowicie wypelnil 'nisze'. Najlepiej o tym swiadczy fail SWTOR.
Rynek themeaparkow jest totalnie nasycony atm i nawet grze z wieloma swiezymi rozwiazaniami (albo jak kto woli z powrotem do starych rozwizan - np. WvW) jest ciezko sie przebic.