Ok, buciki są idealnie, kilka słów mogę powiedzieć.
Przebiegłem 6km w nich średnim tempem, po asfalcie 5km a 1km w lesie. Wszystko co jest napisane w necie dotyczące niewygody tych butów w terenie, że czuć kamienie itd. można o kant dupy rozbić. Buty niesamowicie zachowują się na podłożu, rzeczywiście stopa sama amortyzuje wszystko w czasie biegania, palce dotykają jako 1-sze podłoża przez co całe bieganie jest jakby "miękkie".
Wyglądają nieziemsko, są mega wygodne chociaż dużo czasu mi zajęło opracowanie systemu wkładania każdego palca do swojego miejsca
ale udało się. Są również bardzo lekkie, w ogóle ich nie czuć i każdy ryja wpatruje jak w nich biegałem
. Ich dwie wady to cena ;< boli jak ch&*, a druga wada to brak jakichkolwiek systemów chroniących kostkę i jej skręcenie.
Reasumując, są zajebiste i polecam każdemu amatorowi do chodzenia czy biegania i uważajcie na podróbki, na stronie
http://www.vibramfivefingers.it/ mamy zakładkę dystrybutorzy i stamtąd należy je zamawiać, reszta sklepów to bubel i nie należy w ogóle się interesować czymś innym łącznie z Allegro. Większość negatywnych opinii w necie jest właśnie z podróbek.
Na koniec zdjątko malutkie
sorry że w skarpecie, ale przymierzałem ;< generalnie bez skarpety wygląda bardziej rebel ;P