Z glownych rzeczy to tak:
nowa forma:
- Zupelnie nowy system talentow, ktory wkoncu zostal takze przez graczy nazwany fajnym(wczesniejsze zmiany byly nazywane fajnymi tylko przez Blizzarda). Co jest w tym fajnego? Zapewne to, ze wybierasz co iles lvli jedna umiejetnosc z trzech dostepnych i z tego co widzialem preview tych drzewek talentow(chociaz drzewkiem tego nazwac sie nie da lol) to faktycznie kazda z opcji jest ciekawa i dodaje smaczku do klasy. Jesli Blizz wymysli bardziej finezyjne raidy to moze sie okazac, ze bedzie wiecej niz 1 imba spec dla kazdego na PvE.
Tutaj masz przyklad pierwszego tieru dla preja:
Void Tendrils – Summons Shadowy tendrils out of the ground, rooting all targets within 10 yards for 20 sec. Killing the tendril will cancel the effect.
Psyfiend – Summons a Psyfiend that stands in place. The Psyfiend casts a Psychic Scream on a nearby enemy within 40 yards every 2 seconds lasting for 10 seconds, preferring anything attacking the priest or their friends.
Psychic Scream – The caster lets out a psychic scream, causing 5 enemies within 8 yards to flee for 8 sec. Damage caused may interrupt the effect.
Jak widzisz masz 3 podobne, ale jednoczesnie odmienne utility toolsy - stary fear, hentajowe macki rootujace i stacjonarny fearbot. Na pierwszy rzut oka kazdy wydaje sie byc ciekawy i bardzo sytuacyjny.
Reszta tierow wyglada rownie fajnie, ale jak to wyjdzie w praktyce tego nie wiadomo.
- Powrot outdoor bossow (moze nie nowa forma, ale powrot do tej juz zapomnianej
- PvE scenario - smierdzi mi kupa, ale mimo wszystko dla wowa jest to jakas nowosc.
- PvE challenge - imo cos zajebistego, czyli poprostu speed runy instancji po lepsze nagrody. Wiadomo nie od dzis, ze gildie czesto sie pomiedzy soba scigaly to teraz dostana do tego oficjalny tool - maja byc ranki, leader boardsy itp. Moze nie jest to feature godny mmorpga, ale do mechanik wowa pasuje idealnie.
- nowe bgsy
- nowa arena pvp
- nowa klasa
- nowe spelle
- nowe zony
Nie wiem gdzie wsadzic Pokemony tho
. Swoja droga pokemon stadium i pokemony na GBC byly wyjebane w kosmos i jesli beda takie same mechaniki w tych wowowych pokemonach to i dont mind tbh. Wiem ze zalosny feature w chuj, wiem ze pedalskie, wiem ze totalnie nie pasuje do tej gry i chuj wie dlaczego sie tutaj znalazlo, ale ludzie napewno beda sie przy tym bawili tak jak sie bawia na duelach przed Orgrimmarem.
I zaznacze, ze nie wiem jak te wymienione przezemnie rzeczy beda wygladaly w retailu i pewnie nigdy sie sam nie przekonam bo o ile GW2 nie failnie to na 99.9% w WoWa juz nie zagram.